Andrea Sofie Aasvang fra Natur og ungdom sier de vil gjennomføre sivile ulydighetsaksjoner, dersom regjeringen godtar sjødeponi i Repparfjorden.

– En tillatelse vil være helt på trynet, først vil regjeringen rense fjordene og så tillater de utslipp, sier Aasvang.

– Når den nye regjeringen sier de skal bevilge penger til å renske opp i norske fjorder, men samtidig signaliserer at de vil tillate sjødeponi fra avgangsmasser av gruvedriften for Nussir, så er det akkurat som å spise kake på slankekur, legger hun til.

Natur og ungdom mener det er helt uholdbart at Landbruks- og matdepartementet kan forkaste reindriftas innsigelser og tillate sjødeponi i Repparfjorden.

– Her står det store fiskeriverdier på spill, og i Repparfjorden bor det både torsk og laks, så jeg sier det rett ut, dette er helt på trynet, for her er alle fiskeartene truet. Når man er et matdepartement må man også ta hensyn til maten i havet og ikke bare hive alt på sjøen og true hele økosystemet i Repparfjorden, sier Aasvang.

– Vi kommer til fra Natur og ungdoms side å gjennomføre sivile ulydighetsaksjoner hvis dette blir en realitet, avslutter hun.