Norwegianshalehelt-konkurranse avgjøres om to dager. Fortsatt er det altaævringen HarryPettersen, motstandsmann under 2. verdenskrig som er lederkonkurransen i Finnmark, men hakk i hæl føler en annen altaværing,nemlig Alma Halse.

Hun var grunnleggeren av Betania og blir også beskrevet som en framsynt pioner som følge av byggingen av to omsorgsboliger.

Her er Norwegians beskrivelse av hjelpearbeider Halse:

Enkvinne i kamp for andre i nød - Alma Halse var grunnleggeren avBetania i Alta. hun ble født den 7. desember 1907 på Åheim i møreog Romsdal. Hun kom til Finnmark i 1933. i Alta fikk hun klarhet oversitt kall: Å hjelpe foreldreløse, fattige og hjemløse barn. Senereskulle dette innbefatte også syke eldre. I 1937 etablerte hunbarnehjemmet Betania i Bossekop. Før 2. verdenskrig kom det en rekkefinske flyktninger som følge av vinterkrigen i Finland. Flere avdisse fikk sitt midlertidige hjem på Betania. Gjennom krigsåra,total ødeleggelse ved den tyske makts brenning av Finnmark,evakuering og gjenreisning ledet hun institusjonen Betania med styrkeog myndighet. Hun var en framsynt pioner som blant annet iverksattesin egen psykiatrireform på 60-tallet ved at to omsorgsboliger blebygd. Her fikk institusjonspasienter et nytt liv i egne leiligheter. I 1963 ble hun tildelt alle kvinners ærespris og ble også tildeltkongens fortjenestemedalje i gull i 1965. Alma Halse døde i Alta den18. august 1969, 62 år gammel.