I skrivende stund har Grieg Seafood nærmere 50 ansatte på sitt prosessanlegg på Simanes. For to uker siden gikk søknadsfristen til to nye produksjonsmedarbeiderstillinger på anlegget ut, og en kjapp opptelling av søknadene viser at over 750 personer ønsker å arbeide for bedriften.

– Vi velger å tro at det er mange som kjenner til oss og forbinder navnet med noe positivt. Vi var veldig spent på responsen på de to utlyste stillingene, og synes selvsagt det at så mange har søkt er er en flott tilbakemelding å få. Jeg tørr våge å påstå at vi for øyeblikket må være Altas mest populære arbeidsplass, sier prosjektleder i Grieg Seafood, Roger Pedersen.

Mange lokale søkere

Blant søkerne har godt over 600 utenlandsk opprinnelse, mens omlag 100 personer er nordmenn – og veldig mange av disse har lokal tilknytning.

– Selv om hoveddelen av søkerne er fra andre nasjoner setter vi stor pris på at flertallet av de norske søkerne lokale, altså fra Alta og Vest-Finnmark. Det at mange av søkerne er lokale synes vi er veldig positivt, og selv om både erfaring og kvalifikasjoner varierer veldig blant søkerne er vi som sagt veldig glade for den gode responsen, fortsetter han.

Attraktivt å bo i Alta

Pedersen er ikke i tvil om at Alta er en attraktiv by å bo i, og at det helt klart har vært en av årsakene til det gode søkertallet.

– Vi jobber kontinuerlig med omdømmebygging, arbeidsmiljøet og forsøker å ta samfunnsansvar på de plassene vi har anlegg eller aktiviteter. Greig har 250 ansatte i Finnmark og er en bedrift i stadig vekst. Derfor er det ekstra hyggelig at så mange ønsker å være med på laget. Det at stillingene er lokalisert i Alta har nok helt klart hatt en medvirkenede årsak til det høye søkertallet. Alta er en attraktiv by å bo i, påpeker Pedersen.

Hemmelighetsfull

Videre konkrete framtidsplaner for bedriften ønsker ikke Pedersen å røpe for avisen på nåværende tidspunkt.

– Vi ønsker å vise at vi er gode på og har lykkes innenfor de områdene vi allerede er inne i, og det vil være vårt viktigste fokus i tiden framover, avslutter han.