Leder i Alta Frp, Bengt Rune Strifeldt, er oppgitt og bekymret etter at kun 3 av 12 leserinnlegg fra Frp kom på trykk i Finnmark Dagblad. Det er Jan-Henrik Fredriksen, partiets førstekandidat, som har fått to innlegg på trykk, mens andrekandidat Ronny Berg har fått ett eneste innlegg på trykk, i juli.

– I august har vi ikke fått noe som helst, sier Strifeldt, som registrerer at avisa har vært tapetsert med sosialistiske innlegg.

– Det er kun de rødgrønne som har fått spalteplass, dersom det ikke har vært noen som har noe å kritisere Alta for. Da slipper man til. Jeg må jo si at jeg er bekymret. Jeg trodde media skulle speile et mangfold, ikke at man sensurerer dem man er uenig med. Jeg kan ikke skjønne at det er Finnmark Dagblads oppgave å drive partipolitikk, sier Stifeldt.

Partitopper på besøk

Han kan ikke skjønne hvorfor ikke besøk fra blant andre Siv Jensen og Per Sandberg ikke har blitt dekket av Finnmark Dagblad.

– Jeg har ringt dem personlig, men fått beskjed om at journalistene ikke fikk klarsignal fra Hammerfest for å dekke besøkene. Andre medier fant dette å være interessant.  Det er klart dette er en utfordring som vi må ta opp internt, sier Frp-lederen.

Det som han imidlertid mener tar kaka, er at Frp har kjøpt seg annonsering i Finnmark Dagblad, Sagat, Sør-Varanger avis og Altaposten, men annonsen finner han bare igjen hos de tre sistnevnte.

– Jeg har lett etter denne annonsen, men ikke sett den. Når jeg spør når på døgnet den går, får jeg ikke noe svar., annet enn at vi skal få en statistikk når kampanjen er over. Kanskje de kjører på etter valget for å få opp antallet visninger, sier Strifeldt, som registrerer at regningen på annonsen er kommet.

– For oss virker det som om det er helt andre hensyn enn å løfte politiske saker i regionen som ligger bak FDs vurderinger. Dette er et demokratisk problem, sier Strifeldt.

Avviser agenda

Ansvarlig redaktør i Finnmark Dagblad, Sverre Joakimsen, avviser at avisen har en politisk agenda.

– Jeg startet i jobben for kun en uke siden, men kan si for egen del at alle politiske partier skal vurderes på likt grunnlag. Jeg har også så stort tiltro til de som har vært her, at jeg er sikker på at alle har blitt vurdert likt, enten de er fra Frp, Ap, SV eller et annet parti. Det vil forundre meg veldig hvis Frp er blitt forskjellsbehandles, sier Joakimsen, som imdidlertid peker på et stort volum med innlegg.

– Det er overflod av leserinnlegg for tiden, og da har vi priortert de lokale. Mange opplever å ikke få sine innlegg på trykk, fastholder han.

– Ronny Berg er jo lokal, og han hevder å ha kun fått ett innlegg på trykk, i juli?

– Han må godta at han er med i vurderingen på lik linje med alle andre, svarer redaktøren.

Når det gjelder Frp-topper på besøk, kjenner han ikke til noe at avisen har hørt om at nestlederen har vært i Alta.

– Det eneste de her hos oss kan erindre i forhold til besøk fra Frp-toppene, er at vi ble invitert med på en scootertur med Siv Jensen, og da hadde vi rett og slett ikke folk å sende. Når det gjelder Per Sandberg-besøket, er dette ukjent for oss, så da er det kanskje heller i informasjonsavdelingen til Frp problemet ligger, mener Joakimsen.

Han synes det høres merkelig ut av Frp mener å ikke ha fått annonsen sin på.

– Frp er like velkommen til å annonsere hos oss som alle andre. Den eneste årsaken til at en annonse blir forkastet, er dersom den er på kanten av loven, og jeg har ikke blitt forelagt noe slik i dette tilfellet, sier redaktøren.