Etter en halvtimes kamp var storruggen på 22,5 kilo landet.

– Det er en fantasisk opplevelse bare å få anledning til å fiske i Altaelva. Det er den beste elva som finnes for laksefiske og naturen rundt her her helt praktfull, sier Aleksandersen til Aftenposten.

Det var onsdag i forrige uke at han fikk sin største lakseopplevelse noensinne.

– Jeg gikk ut for å fiske sånn rundt fem på natta. Jeg sto i elva alene, og etter et par timer så nappet det. Jeg skjønte etterhvert at det var en svær rugg, og at det ville bli vanskelig å få den i land alene, sier Aleksandersen til Aftenposten.

Aleksandersen prøvde å håve inn storfangsten på egenhånd.

– Det gikk ikke, men heldigvis kom Ann Jorunn Hestvik ned til elva. Hun fikk hentet en av roerne, som hjalp til, forteller Aleksandersen til Altaposten.

Hans første laks ble også tatt i Altaelva. Den var på 10 kilo og ble landet for 19 år siden.

– Altaelva har vært smill med meg, konstaterer han.

Det skulle vise seg at laksen denne gangen var 22,5 kilo tung.

Det betyr at den havner på pallen over de tre største laksene som er tatt på fluestang denne sesongen, skal vi tro Aleksandersens fiskekamerat Morten Hiemeyer.

– Den største registrerte i Altaelva er på 26,2 kilo, og så er det tatt en på 25 kilo, sier han.

I år var de fire kamerater som fisker i Sautso, på to stenger.

Og bronselaksen ble feiret, selvfølgelig.

– Det ble en liten whiskey på morgenkvisten, sier Aleksandersen.

I Sautso er regelen at all fisk skal settes ut igjen, det gjorde Aleksandersen også, etter å ha fotografert og veid den.

– Det var en god følselse å sette den ut, selv om jeg ellers gjerne tar med fisken til mat. Fisken var utkjørt, og jeg måtte holde den i vannet i flere minutter før jeg slapp den avgårde, forteller han til Aftenposten.