Ett år før Hanna Hillestrøm kom til verden, kjøpte foreldrene bolig på Aronnes. Hovedgrunnen var de gode lekemulighetene i nærområdet, men nå blir lekeplassen fjernet.

Borte etter ferien

Hun leter fortvilt etter lekehuset med den flotte sklia, som inntil hun dro på ferie i starten av juli, sto oppført på lekeplassen rett utenfor hagegjerdet i Grepplyngveien på Aronnes. Nå er det bare huskestativet og humpedissa igjen.

– Jeg vet ikke hvor sklia har blitt av. Den var her i går, sier Hanna, som foreløpig ikke har helt kontroll på tidsbegrepet.

Pappaen Hans Petter Hillestrøm forteller at lekehuset ble fjernet nå i sommer, mens de var på ferie i Sverige og at han ikke skjønte noe da han oppdaget det.

– Jeg trodde kommunen skulle ta det vekk for å erstatte det med et nytt, men det var i mine øyne unødvendig, fordi det var et veldig flott lekehus. Ungene stortrives på lekeplassen, forteller han.

Kontaktet kommunen

Hillestrøm kontaktet selv Alta kommune for å høre om de viste noe om lekehuset.

– Jeg fikk beskjed om at lekeplassen skulle fjernes fordi den ligger nærmere enn 300 meter fra kommunal skole eller barnehage. Vi har aldri hørt noe om den regelen og fikk regelrett sjokk. Lekeplassen blir flittig brukt av både våre barn og naboungene, og jeg er helt sikker på at mange vil få bakoversveis når de oppdager hva det er som foregår, fortsetter han.

Fjerner 20-30 lekeplasser

Amund H. Suhr, naturforvalter i miljøavdelingen i Alta kommune, forteller til Radio Alta at kommunen nå har startet arbeidet med å fjerne mellom 20 og 30 lekeplasser rundt omkring i kommunen.

– For en del år tilbake ble plan for offentlig uterom vedtatt i kommunestyret, og der heter det at alle kommunale lekeplasser som er nærmere enn 300 meter fra offentlig skole eller barnehage skal fjernes, sier Suhr.

(Altaposten har stengt kommentarfeltet på denne artikkelen grunnet personangrep i enkelte innlegg.)