I Finnmark får elever påungdomstrinnet mulighet å ta matematikk høyere nivå gjennom Den virtuellematematikkskolen (DVM).

Skolen er en nettbasert virtuell skole som tilbysbåde til ungdomsskolelever med behov for større utfordringer og til elever somhar behov for mer støtte i faget. Til høsten skal DVM prøves ut av elever i 12fylker, deriblant Finnmark. Finnmarkfylkeskommune ved Nordkapp maritime fagskole og videregående skole stiller meden matematikklærer som underviser elevene fra Finnmark i Den virtuellematematikkskolen. Tilbudet gjelder for ungdomsskoleelever fra alle kommunene iFinnmark.

Matematikk på videregående nivå

De elevene som tar matematikk på videregående,følger undervisninga via internett.

- Dette gir en unik mulighet åmøte medelever i samme situasjon uavhengig av geografisk avstand. Elevene fårogså tilgang til lærere og veiledere, opplyser Frode Løbersli ved Senter forIKT i utdanninga.

I DVM brukes blant annet en pedagogisk tilnærmingsom er basert på ”omvendt undervisning”, også kalt “Flipped classroom”. Det vil si at elevene hver for seg gjennomgår nytt fagstoff i foreksempel videoforelesninger, “matematikkquizer” og praktiske eksempler før demøter medelever og nettlærer for å forstå og bruke teoriene sammen medmedelever.

- Det er viktig å presisere at DVM ikke er en læringsressurs,men en skole, sier Løbersli.

Hvem kan delta i DVM?

Det er ungdomsskoleelever med karakteren 6 elleren sterk 5-er i matematikk som blir tilbudt plass i denne delen av utprøvinga.Målet er at elevene skal få standpunkt- og eksamenskarakter i kurset ”Matematikk1T” sommeren 2014. Det er elevens matematikklærer på ungdomstrinnet i samarbeidmed foresatte som melder eleven opp til fag på videregående nivå.

Den andre gruppen elever er de som har behov former støtte i matematikk. For disse elevene vil DVM være et supplement til denvanlige matematikkundervisning på ungdomstrinnet.  Det har vært storinteresse for deltakelse i denne delen av utprøvingen, og er derfor alleredefulltegnet.

Hvis du er interessert i å delta som elev, ellerkjenner en elev som ønsker å delta? Ta kontakt med din skole!