Torsdag bleStatoils realfagpris delt ut i Bergen, og 15 elever fra seks videregåendeskoler i hele landet var samlet for den store finalen. Konkurransen er etsamarbeid mellom Statoil og seks regionale vitensentre i Norge.

Statoils realfagspris er en delav utdanningssatsingen til Statoils sponsorprogram Morgendagens Helter.Programmet handler om å løfte frem mennesker med evne og vilje til å tenkeannerledes, og med kompetanse og utholdenhet til å jobbe hardt for å oppnåenestående resultater.

- Som i idretten er det viktigmed en heiagjeng. Morgendagens Helter-programmet handler om å støtte og hjelpenye talenter opp og frem. Slik ønsker vi også å støtte og inspirere unge til åinteressere seg for forskning, realfag og teknologi, sier teknologidirektør ogStatoils plassjef i Bergen, Jannicke Nilsson, som delte ut årets pris.

Oppgavene til årets konkurranseer utarbeidet etter kompetansemål i fysikk og kjemi. I en av oppgavene bleelevene oppfordret til å lage en video som illustrerer hvordan man i hverdagenkan redusere sitt energiforbruk.

Premien i Statoils realfagpris eret stipend på 50 000 kroner som går til vinnernes klasse, hvorav pengeneskal brukes til faglig ekskursjon eller arrangement. Elevene som vinnerden nasjonale prisen, får i tillegg besøke en plattform i Nordsjøen.