– Fisken har vært konsentrert ved Simanes/Kåfjord. Ingen anlegg fra noen av aktørene i Altafjorden er skadet. Dermed peker alt på et uhell med en brønnbåt utenfor slakteriet på Simanes, mener administrerende direktør i Norway Royal Salmon (NRS), John Binde.

Ingen etterforskning

Tirsdag skrev Altaposten at Grieg seafoods har startet intern etterforskning etter lakserømmingen med hovedfokus på seg selv og egne rutiner.

At Grieg retter fokus mot seg selv, skjønner både Mainstream og NRS.

– Konsentrasjonen av så mye fisk tett inntil Griegs anlegg, tyder bare på en ting og det er at det er de som har mistet fisken. Derfor anser ikke vi det som nødvendig å drive intern etterforskning. Hadde imidlertid konsentrasjonen av fisk blitt funnet like ved ett av våre anlegg ville vi selvsagt startet intern etterfoskning innen to døgn, påpeker Snorre Jonassen i Mainstream.

– Det er tillatt med inntil 110.000 fisk i en pose, og selv om man bør, så er det kanskje ikke så lett å oppdage at to prosent fisk, som er cirka 2000-3000 blir borte, påpeker Binde.

Har ikke slik fisk

Mainstream hevder deres slakteklare fisk, som ble slaktet fra Olderfjord i forrige uke, hadde en snittvekt på 3,8 kilo.

For de 1337 laksene som er registrert  gjenfanget, er det forøvrig utbetalt omlag 535.000 kroner i dusørpenger.

Når det gjelder eierskap til laksen er NRS også sikker på at fisken ikke stammer fra dem.

– Vi har ikke fisk av den rømte størrelsen nærmere enn ytterst i Rognsund, fem mil unna der den i all hovedasak fanges. Vi opplever at ansvaret tilsløres så lenge ikke den aktøren som ligger tett inntil der fisken fanges, tar ansvaret for den. Det er uheldig og vi har opplevd hele saken som et omdømmetap, kommenterer John Binde.

– Dette ønsker vi ikke å kommentere. Vi avventer etterforskningen som nå er i gang, sier regiondirektør i Grieg seafood, Håkon Volden, til Altaposten.