For en av de tre store oppdrettskonsernene som er til stede i Alta er det ikke en drøm, men et mareritt. Noen må nemlig hatt rømming fra sitt anlegg og om en drøy måned starter laksen å gå opp i Altaelva.

- Vi vet per nå ikke mer enn at det fiskes laks i Kåfjord i Alta. Hvor laksen kommer fra, eller hvilke mengder det er snakk om er foreløpig helt ukjent, sier Tor-Arne Andreassen i Fiskeridirektoratet Finnmark.

På vei til Alta

Altaposten har mottatt flere tips om at det fiskes laks både fra båt og land inne i Kåfjord. Vi har forsøkt å få kontakt med Grieg Seafood som er lokalisert på Simanes. Grieg er nærmeste oppdrettsaktør til Kåfjord. I selskapet er det kun administrerende direktør Håkon Volden som har anledning til å uttale seg i slike saker. Volden er på reise og opptatt i møte, og dermed kan ingen i Grieg avkrete eller bekrefte at de har hatt rømming.

I fiskeridirektoratet er det heller ingen som ønsker å spekulere hvor laksen kan stamme fra.

- Vi er på vei til Alta for blant annet å befare området i Kåfjord. Da vi hørte ryktene tok vi også kontakt med samtlige tre aktører, Mainstream, Grieg og NRS Finnmark, som alle har anlegg i Altafjorden. Hvilket anlegg det er mest sannsynlig at laksen kommer fra er helt umulig å si ut fra de opplysningene vi sitter inne med. Heller ikke hvilke mengder det er snakk om, slår Andreassen fast

Godt fiske

Tipserne våre forteller at laksen som er tatt er fra fire til syv kilo, og at den har ”tom mave”. Laksen skal derfor være ypperlig matfisk.

- Her bør fiskerne komme seg raskt ut til Kåfjord for å få opp oppdrettsfisken så raskt som mulig. Her er det muligheter for mange fine fiskeopplevelser, sier en kvinne som tok kontakt med Altaposten.