Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 901 37 819

PLANLEGGER UTSTILLING: Inger Emilie Solheim, ett av de fire medlemmene i kunstnergruppa FUFF, håper å realisere kunstutstillingen neste vår. (Foto: Lars Richard Olsen) (Foto: Lars Richard Olsen)

PLANLEGGER UTSTILLING: Inger Emilie Solheim, ett av de fire medlemmene i kunstnergruppa FUFF, håper å realisere kunstutstillingen neste vår. (Foto: Lars Richard Olsen) Foto: Lars Richard Olsen

Planlegger sexy utstilling

Inger Emilie Solheim og hennes kunstkollegaer synes miljøverndebatten har blitt for kjedelig.

I forrige uke ble det klart at to kunstnere fra Alta har fått penger fra Sparebank 1 Nord-Norges kulturnæringsstiftelse som til sammen delte ut over ni millioner kroner til ulike kulturformål i Norge.

Hege Annestad Nilsen mottok 80.000 for å utvikle sin egen arbeidsplass mens Inger Emilie Solheim mottok samme beløp for å kunne presentere en samtidsutstilling med fokus på miljø- og klimaspørsmål.

Ønsker mer oppmerksomhet

Utstillingen er planlagt sammen med tre andre kunstnere fra fylket, og sammen danner de kunstnergruppa FUFF.

- Vi er veldig glad for støtten fra Sparebank1 Nord-Norge. Men for at de skal betale ut summen trenger vi også bidrag fra andre støttespillere. Derfor venter vi på svar om vi får andre midler vi har søkt på, før vi går skikkelig i gang med planleggingen, forteller Solheim.

Men selv om utstillingen bare er i planleggingsfasen foreløpig, vet de fire kunstnerne allerede hvordan de skal få ekstra oppmerksomhet rundt arbeidene sine.

- Vi vil sexe opp miljø- og klimadebatten som i dag framstår som litt kjedelig og lite attraktiv, sier Solheim, som ikke vil avsløre så mye mer foreløpig om hvordan de akter å gjøre nettopp det.

Miljøvern og klima

- Hovedgrunnen til at vi gjør det, er at vi ønsker å få mer fokus på miljøvern og klima. Vi har forskjellige uttrykksmåter, med alt fra digitaltrykk til foto, men likevel med samme tema, forteller kunstneren.

Utstillingen er planlagt åpnet om ett år, og Solheim sier at de planlegger å vise frem kunsten sin også utenfor landets grenser.

- Vi skal også sende utstillingen til Murmansk og flere steder i Finnmark. Men alt avhenger av om vi får de midlene vi har søkt på, avslutter Inger Emilie Solheim.

Kulturnæringsstiftelsen skal bidra til allmennyttig utvikling av kulturnæringen innenfor SpareBank 1 Nord-Norges forretningsområde, opplyser banken på sin hjemmeside.

- Vi har fått flest søkere fra Tromsø, Bodø og Lofoten, og dessverre langt færre fra Nord-Troms og indre Finnmark, sier daglig leder i stiftelsen, Bjørn Eirik Olsen, til Nordlys.

MER Å LESE PÅ ALTAPOSTEN.NO:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Siste nytt

Får pepper fra Barentssamarbeidet

– Uklok uttalelse om Russland

Par med 2-åring uskadet

Brann i Kaiskuru i natt.

Hadde ikke promille

Det er ikke alltid tips om fyllekjøring stemmer.

Slik vil han snu trenden

– Jeg synes jobben som hittil har vært gjort, er slett.

PDF-avis
Siste nytt

Glimret med sitt fravær

Fikk ingen Årøya-svar da fylkespolitikerne uteble fra formannskapet.

Proppen borte for kollektivet

Finnmarkskollektivet på vei mot fullt belegg.

– Skyld ikke på EU

Hvorfor har fylkeskommunen gjort utbyggingen av Finnmarkshallen til en ESA-sak?

– Skyld ikke på EU

Hvorfor har fylkeskommunen gjort utbyggingen av Finnmarkshallen til en ESA-sak?

Proppen borte for kollektivet

Finnmarkskollektivet på vei mot fullt belegg.

– Ta vare på hverandre

Liv Reidun Tverelv er glad for at Alta får prøve seg som NM-arrangør.

– Saken har vært forferdelig

Mannen som kjørte på Roar Knutsen i 1994 har hatt det svært tungt i ettertid.

Hør 13 år gamle Ninas dagbokinnlegg fra da hun ble tatt i røyking

– Det var veldig mørkt, humrer Nina Giselsson Mannsverk, i dag 31 år.

Danket ut Kokslien

Magnus Moan blir fjerdemann i Falun.

Gjør gjerne business etter UB-suksessen

– Vi kunne tenke oss å lage en hel kolleksjon.