Før jul ble hotellet vinner av denne konkurransen med Rica Ishavshotell på andreplass. Det kunne GLR fortelle før nyttår.

Særpreget bygg i naturen

Hotellet i Kautokeino ble kåret til landets kuleste hotell med bakgrunn i naturen rundt hotellet, hotellbygget og de ulike matkonseptene som tilbys gjesten. Her er argumentene som trekkes fram:

  • God service

  • Kulest natur

  • Tradisjonell samisk mat

  • Utsikt fra badestampen

Nettavisen slår fast at det aldri var tvil om hvilket hotell som var det kuleste av landets 10 på topp blant de kule.

Betydning i reiselivssammenheng

Bjørn Arvid Hætta slår fast at en slik kåring har betydning i reiselivssammenheng. Og når Nettavisen beskriver hotellet som såpass spesielt med restaurant hvor man får innslag av tradisjonell samisk mat, hvor utsikten fra badestampen er ubetalelig og at hotellet i seg selv er en opplevelse, så mener han dette er viktig.

- Som markedsføring for oss betyr en slik kåring en hel del. Vi blir lagt merke til, sier hotelldirektøren til GLR.

Grønne konferanser

Samtidig med topplistingen som landets kuleste hotell, satser Thon tungt på miljø.

- Vi er helt nylig blitt sertifisert til såkalte grønne konferanser, som er et tilbud utviklet av Thon i Arendal. Vi er allerede såkalt miljøfyrtårn, og når vi nå satser på grønne konferanser, så betyr det at vi skal tilby samordnet transport til konferanser for å bidra til miljøgevinst. Vi skal ha økologisk mat, kortreist mat, bruke resirkulert papir, kort sagt miljø i alle ledd, sier Bjørn Arvid Hætta til GLR.

- Så da blir det ikke scootersafari?

- Nei, det gjør det ikke. Men vi har viddekamp, hvor gjestene konkurrerer og der folk skal lære å reise lavvo, legge ris, tenne bål og koke kaffe. De skal ha lært noe når de drar hjem igjen, sier hotelldirektøren til lokalradioen til slutt.