De siste dagene har elever ved ingeniørstudiet diskutert heftig på Facebook etter at det hele tre ganger er blitt oppdaget menneskelige ekskrementer i søppelbøttene i bygget. Elevene lurer på hvem som står bak dette merkelige fenomenet.

I to uker

Det virker som om noen rett og slett driter i studiet etter at skoledagen er over. Ved flere anledninger over en 14 dagers-periode har man funnet bæsj i søppelbøttene på klasserommene. Det skal også være funnet ekskrementer i et pissoar, ifølge opplysninger Altaposten sitter på.

Ole Hammari, leder for Alta-filialen til Høgskolen i Narvik, bekrefter fenomenet da Altaposten tar kontakt.

- Det har skjedd tre ganger nå i klasserommene. Vi aner ikke hvem som står bak, uttaler han.

Skolen har aldri tidligere opplevd lignende.

Inne i klasserommene

Det er inne i klasserommene det bæsjes på kveldstid, men synderen er vanskelig å finne. Mange har nemlig nøkkel til klasserommene, og tilgang på kveldstid.

- Det kan også ha stått ulåst, sier Hammari, som står relativt maktesløs i forhold til å finne synderen.

- Det er jo ikke lov til å sette opp kamera. Vi har vært inne i loggen for låsesystemet, men ikke funnet noe unaturlig trafikk der, forklarer han.

Etter det Altaposten kjenner til, finnes det imidlertid også vanlige nøkler til denne delen av bygget.

Uheldig

Hammari medgir at det hele er relativt uhygienisk og uheldig, så han håper det tar slutt. Man frykter at det kan dreie seg om psykiske problemer.

- Vi har sagt at man må følge litt med om noen oppfører seg rart. Dette kan dreie seg om en som ikke har det bra med seg selv, sier Hammari, som mener personalet kan gjøre lite annet enn å følge med.

- Vi er jo spent på når neste dose kommer. Kanskje blir det slutt på det nå som det har blitt oppmerksomhet rundt det hos studentene, sier Ole Hammari.

I ettertid uttaler Hammari til Altaposten at han ikke ønsker oppmerksomhet om saken, men Altaposten har likevel valgt å trykke den.