Den ferske føreren var uheldig og havnet ut av veien rundt kl 02.00 natt til søndag 28. oktober. En taxisjåfør stoppet og sjekket at det gikk bra med 18-åringen og ringte ambulanse før han dro videre.

- Selv ringte jeg til politiet på 112 og ba dem raske på. Verken ambulanse eller sykebil kom, og jeg tok på ny kontakt med politiet. Tilbakemeldingen var at jeg måtte slutte å mase og at jeg kunne reise til helvete, forteller ungjenta til Altaposten.

Slettet lydloggen?

Altaposten har vært i kontakt med politiet for å deres versjon av saken, og gjerne også høre jentes oppringning til 112. Alle slike samtaler tas opp på bånd og lagres. Det store mysteriet er at det ikke er registrert noen meldinger fra Fredriksen til nødnummeret denne helgen.

- Det er i alle fall det politiet sier til meg. Tilbakemeldingen er at det verken finnes noen registrerte anrop, lydlogg eller noen tjenestemenn som kan bekrefte samtalene, forteller 18-åringen.

Hun forteller at politiet i ettertid hevder at det ikke finnes noe i politiloggen om oppringingene og utforkjøringen.

- Altaposten hadde en notis som fortalte om utforkjøringen. Hvor har avisen fått meldingen fra om det ikke er fra politiet, påpeker den uheldige bilføreren.

Julie har helt rett i sine antakelser. Altaposten brukte politiloggen som grunnlag for notisen som ble lagt ut både på nett og i papiravisen. I loggen fra politiet heter det:

«Kl 0255 melder Falk Alta at de er oppe i Øvre Alta. En bil har kjørt i grøfta. Fører blir hentet av ambulanse. Politipatrulje i Alta kjører til legevakta. Ingen mistanke om promillekjøring, hun ble sendt til Hammerfest sykehus for sjekk.»

Har mobiltelefonbevis

Dermed oppgir politiet tidspunktet for ulykken til nær én time etter at Julie hevder hun tok kontakt med politiet og ba de rykke ut. Politiet skal heller ikke ha loggført de innkomne samtalene fra den unge Alta-kvinnen.

- Samtalene er registrert på min mobiltelefon til kl. 02.18 - 02.22 og den siste til 02.28. Den første samtalen varte i litt over to minutter, den kl. 02.22 i hele fem minutter. Mitt spørsmål er hvorfor disse ikke er registrert verken i lydloggen, slik politiet hevder overfor meg, eller i politiets egen skriftlige logg. Er det sånn at politiet kan slette samtaler fra loggen de ikke ønsker skal kunne dokumenteres?

Er blitt klagesak

Alle nødmeldinger over 112 kommer inn til operasjonssentralen ved Vest-Finnmark Politidistrikt i Hammerfest. Både ordinære telefonsamtaler til politiet på 02800 og de over nødnummer 112 tapes. Politiet vil ikke verken bekrefte eller avkrefte at lydfilene er slettet eller ikke finnes.

- Vi har på bakgrunn fra henvendelsen til Alta-kvinnen og våre tjenestemenn valgt å igangsette en normal klagebehandling. Inntil videre vil vi derfor ikke kommentere saken eller fakta, sier rådgiver Anne Tørseth ved Vest-Finnmark Politidistrikt.

Fortsatt rystet

Tilbake sitter18-åringen i Alta med mange spørsmål og en forslått kropp. Hun er fortsatt i sjokk over hvordan hun ble mottatt da hun ringte 112.

- Det gikk én time før ambulansen kom. Jeg var kraftig forslått på grunn av at airbagen ikke løste ut, kald og redd der jeg satt i bilen. Det verste var likevel måten politiet behandlet meg på. Det toppes ved at lydloggen tydeligvis er slettet og politiloggen ikke oppgir faktiske forhold.

Etter å ha blitt undersøkt av lege i Alta og tatt obligatorisk promilletest, som for øvrig ikke viste noen spor av alkohol, ble hun sendt til Hammerfest sykehus med ambulansefly.

- Her gjorde de ingenting, men sendte meg hjem. Jeg fikk ikke ambulanse, men måtte ta bussen tilbake til tross for at jeg var uten penger, hadde flere ribbensbrudd, kraftig hjernerystelse og veldig forslått.

SKADER: Bildet viser store skader på bilen og en kraftig smell. Ambulansen kjørte i feil retning og ble forsinket slik at hun ikke ble hentet før etter én time.(Foto: Privat Foto: Jarle Mjøen