Alle i Norge bør ha mulighet til å lære seg samisk, mener Arbeiderpartiets sametingsgruppe, som vil ha en landsomfattende satsing på samisk språk og kultur.

- Vi vil at alle i hele Norge skal kunne lære seg samisk, og ikke minst få en forståelse for den samiske kulturen, sier Mariann Wollmann Magga og Heidi Greiner Haaker til NRK.

De to representerer Arbeiderpartiet på Sametinget.

– Vi foreslår å sette av fem millioner kroner på neste års sametingsbudsjett til prosjektet «Ofelaš - bli kjent med samisk språk og kultur», sier Ap-politikerne.

- Språkopplæring og folkeopplysning for hele Norges befolkning skal prioriteres i Sametingets budsjett. Samisk språk skal være med på å øke kunnskapsnivået og synliggjøre samenes liv og dermed skape større respekt og forståelse, sier Magga og Haaker.

De to foreslår at fagmiljøer innen allmennkringkasting, nettbasert språkopplæring, pedagogikk, IT, språk, læremiddelprodusenter, pedagoger og kulturformidlere inviteres til et samarbeid med Sametinget for å utvikle et konsept for språkopplæring via TV og internett. (©NTB)