De har etablert seg ved Heitmannsåsen i Bossekop. Rumenerne har også benyttet seg av kongeparken, der de har tent bål for å varme seg.

Rett ved skole

Men det er på parkeringsplassen rett ved Nornett stadion at romfolket har rigget seg til. Det synes ikke nabo Asle Nilsen er noen god løsning, for noen.

- Vi hadde en fortropp her i forrige uke. De satte seg jo meget strategisk til utenfor minibanken og tigget. Verre blir det når vi er i boligområdet. Da håper jeg at de rette vedkommende tar seg av dem, sier Nilsen til Altaposten.

- Tett på

Han mener det blir for tett på når rumenerne har bosatt seg i boligområdet.

- Jeg er litt bekymret, innrømmer Nilsen, som aldri tidligere har sett romfolk i nabolaget.

- Jeg håper de drar fra nabolaget ganske fort. Det er ikke noe verdige forhold for dem heller. De bør finne seg en plass hvor man kan ha ordnete forhold, mener han.

Tar forholdsregler

Nå planlegger romleir-naboen å ta forholdsregler.

- Det er klart at når vi har fått folk opp på trappa, er vi nødt til å ta forholdsregler. Vi må i alle fall låse døra, det er helt sikkert, sier Nilsen, som bedyrer at nabolaget vanligvis er svært rolig.

- Vi har bodd her siden 1986, og det har aldri vært noen problemer, sier han.

Det han reagerer mest på, er nærheten til områder som brukes av barn.

- Rett ved skoler og barnehager, det er jo helt vilt. Det er jo ingen sanitærordninger her, og hva gjør man hvis noen tar i bruk barnehagen. Kommunen bør se på de forholdene som eksisterer her, sier Nilsen.