Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 901 37 819

NVE godkjenner ny kraftledning i nord

Norges vassdrags- og energidirektorat har gitt konsesjon til en ny 513 kilometer lang kraftlinje mellom Hammerfest og Ofoten.

- Det er ikke tilstrekkelig kapasitet i dagens kraftnett til å ivareta forsyningssikkerheten nord for Ofoten på en tilfredsstillende måte. Vi mener derfor det er nødvendig å styrke kraftsystemet som forsyner Lofoten, Troms og Finnmark, sier vassdrags- og energidirektør Per Sanderud. Han sier den nye kraftledningen også vil legge til rette for etablering av ny fornybar produksjon og industrietablering i Nord-Norge.Den nye linjen skal i hovedsak legges parallelt med eksisterende kraftlinjer. Konsesjonen stiller også krav om riving av 108 kilometer av gamle 132 kilovoltslinjer. Den nye ledningen blir en 420 kilovoltslinje, og hele prosjektet er beregnet å koste 8,2 milliarder.I tillegg til 14 kommuner i tre fylker, vil 33 reinbeitedistrikter og en svensk sameby bli berørt av den nye linjen. Ifølge direktoratet har påvirkningen på reinområdene og muligheten for å begrense virkningene vært et viktig tema i konsesjonsbehandlingen. Reindriften vil først og fremst bli berørt i anleggsperioden, mens driften vil ha langt mindre effekt på næringen, opplyser NVE.Den nye konsesjonen inkluderer bygging av åtte nye transformatorstasjoner. (©NTB)

Redaktøren anbefaler

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå

To tomter i Alta sentrum skifter eier

Investorer får plass i sentrum.

Stopper opp uten avlastningsveien?

– Bompengeselskapene har, slik jeg ser det, ikke betalt en eneste krone til vei.

Se dagens TV-sending!

TV Nord fredag 6. mai

- Alta har aldri vært dårligere styrt

Opposisjonens oppsummering av de rød-gule-grønnes første halvår: Handlingslammet.

fotball

Økonomisk opptur

Tjente over 200.000 kroner på cupeventyret.

– Finnes ikke noe ris bak speilet

– Kommunene i en nytt stor-Alta vil tjene på å si nei til sammenslåing.

- Hengt ut som boler og dopmisbruker

Kim Johnny Falk mener han er utsatt for en heksejakt.

Ektepar dømt for båttyveri

Ville bare komme seg hjem.

Livsviktig gave

Takket hjertegod Trond Mohn.