Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 901 37 819

Storbritannia advarer mot arktisk turisme

Det britiske utenriksdepartementet har gitt et reiseråd som advarer turister mot å delta på arktiske cruise, og som blant annet vil kunne ramme turisttrafikken på Svalbard.

Det er første gang et europeisk land har sendt ut et reiseråd som advarer innbyggerne mot å seile på cruise til Svalbard, melder BarentsObserver.Advarselen er begrunnet med at kapasiteten for søk og redning i arktiske områder er tynt utbygd.- I dag vil den samlede kapasiteten for søk og redning ikke være i stand til å håndtere selv de minste cruisefartøyene som opererer i deler av Arktis, heter det i reiserådet.

Førsteprioritet

Svalbard er ikke spesifikt nevnt, men det er åpenbart at reiserådet vil bli oppfattet som en advarsel mot å delta på for eksempel Hurtigrutens sommercruise på øygruppen.- Sikkerheten har alltid førsteprioritet, og vi ville ikke operert i disse farvannene dersom sikkerheten ikke var ivaretatt. Det gjelder både sikkerheten om bord og søk- og redningskapasiteten i de områdene vi seiler, sier informasjonsrådgiver Stein Lillebo i Hurtigruten til Barentssekretariatets nettavis.Han forventer at advarselen vil bli lyttet til, men er overbevist om at Hurtigrutens sikkerhetstiltak vil bli oppfattet som tilstrekkelige også i det britiske markedet etter at dette reiserådet et gitt.

Generell advarsel

Sysselmannen på Svalbard oppfatter ikke det britiske reiserådet som skremmende, men understreker at det er forbundet med risiko å reise i Arktis.- Det er ingen tvil om at enkelte deler av Arktis er mer farlig enn andre. Det er også mulig at oppfatningen av hva som er farlig vil være forskjellig i ulike land. Denne advarselen omfatter hele Arktis og gjelder for britiske statsborgere. Når du ser på Arktis som et hele, er det en edruelig beskrivelse britisk UD gir, sier assisterende sysselmann Lars Erik Alfheim. (©NTB)Redaktøren anbefaler:

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå:
Siste nytt

Havnet i grøfta

Nok en trailer ut på Riksvei 93.

Full seier over fylkeskommunen

Må ut med 1,7 millioner etter arbeidsrettssak.

– Kan vi vente i tre kvarter?

Venstre og Frp vil betale prisen for tilstedeværende lege, men Ap frykter kostnadene.

Papiravisa er kraftig forsinket

...derfor får du fredagens eAvis gratis her.

Altajente i lenkegjeng

Det kostet henne 10.000 i bot.

eAvis

Kapret første samiske spellemannspris

Sofia Jannok ble en av tre vinnere.

Gir inntektene til rause elever

Elever får inntektene fra veldedighetskonserten Klassisk Borealis.

Havnet i grøfta

Nok en trailer ut på Riksvei 93.

Smertegrense for pengekrav

Leder: – Det finnes en smertegrense for hva folk skal tåle av prisøkninger.

– Kan vi vente i tre kvarter?

Venstre og Frp vil betale prisen for tilstedeværende lege, men Ap frykter kostnadene.

– Skal sikre at lege er tilstede

Frp vil gjøre nødvendige vedtak allerede mandag.

Full seier over fylkeskommunen

Må ut med 1,7 millioner etter arbeidsrettssak.

– Henleggelsen viser at vi har handlet korrekt

Sykehusdirektør: – Jeg er veldig tilfreds.

Se dagens TV-sending!

TV Nord fredag 5. februar