Tips oss

Tips oss 24 timer i døgnet på 901 37 819

Pinlig berørt

Tidligere sametingspresident Aili Keskitalo og resten av Sametinget har kun to saker til beandling på fire dagers plenumssamling.

Den tidligere sametingspresidenten er i dag opposisjonsleder i Sametinget som parlamentarisk leder for Norske Samers Riksforbund (NSR). Hun reagerer sterkt på at det kun er to ordinære saker på saksliste.

- Der står oppført bare to saker, hvor bare en skal ha fullverdig komitébehandling. Den andre blir bare lagt fram til drøfting, sier NSRs Aili Keskitalo til Finnmark Dagblad. Hun mener derfor at sametingsrådet gjør en dårlig jobb, og viser til at et møte koster opptil en million kroner. Hun legger til:

- To av tre komiteer har ingen sak i sitt to dager lange møte, plenum har bare to. Det er pinlig å se sakslista, som bidrar til å undergrave Sametinget. Hva tror folk om oss? fastslår hun.

Visepresident Laila Susanne Vars (Árja) forteller til Finnmark Dagblad at det var planlagt fire møter, men at administrasjonen kun hadde kapasitet til å få forberedt to saker. Vars gjør det samtidig klart at hun og den politiske ledelse på Sametinget tar signalene fra opposisjonen om at de ønsker flere saker. Allerede i junimøtet vil sakslista være fyldigere enn denne gang.Redaktøren anbefaler

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå
Siste nytt

– Kjørte i autovernet

Bil i autovernet langs rv93.

– Vi trenger ikke syte til sør

Komikeren Trine Lise skal gi Surstoff-påfyll til kulturnæringene.

Grenseløst kirkefellesskap

Nordkalottens biskoper møttes i Alta.

klatring

Himmelsk klatretur

Stortrivdes på klatresamling i Alta.

motocross

Fighter om pallplass

Mats Berg ligger godt an i sammendraget.

25 år i radioens tjeneste

...men DAB kan sørge for at GLR-feiringen blir den siste.

– En hestehandel utenfor demokratisk innflytelse

Forrige ukes jubel for kraftlinja gir besk bismak i Kvalsund.

Stine skal sikre Grieg Seafood milliard-inntekter

– Vi skal produsere 20.000 tonn laks som skal ut herfra i år.

– Snillismen er borte!

– Ønsker ikke mer avskyelig atferd.