Fant hydrokarboner

nyheter

Det er påvist hydrokarboner i sandstein i lisensen PL 341 i Nordsjøen. Dette er den andre brønnen i North Energys boreplan på åtte brønner for treårsperioden 2010-2012, hvor funnet av gass-kondensat i lisensen PL 433 Fogelberg var den første. Selskapet skal videre bore fire letebrønner i 2011.

– Stirbybrønnen er ikke boret ferdig, men så langt er det påvist hydrokarboner i 70 m sandstein på nesten 4900 m dyp. Det er for tidlig å si noe om produksjonsegenskaper og totale mengder hydrokarboner. Det planlegges nå videre boring og datainnsamling før endelige resultater kan publiseres, opplyser administrerende direktør i North Energy, Erik Karlstrøm, i en pressemelding.

PL 341 ligger rundt 25 km nord for Gudrunfeltet og 75 km nord for Sleipnerfeltet. Boreoperasjonen er utført på 12 0m vanndyp med den halvt nedsenkbare boreriggen Songa Delta.

– Indikasjonene så langt er positive og i tråd med selskapets evaluering av prospektiviteten i lisensen. Dersom videre datainnsamling bekrefter at dette er et kommersielt funn, har vi tro på at en utbygging tilknyttet infrastruktur i området kan realiseres innen få år, sier administrerende direktør Erik Karlstrøm.  • North Energy ASA har 11% eierandel i PL 341.