Magne Kveseth"/>

Kumlingene sendes til sjøs

Det blir slutt på måsefesten i Bukta. Tormod Kristensen AS skal nemlig legge ny «kabel».

Foto: MARKUS NYVOLL HAUGEN

nyheter

Det heter seg at størrelsen ikke har betydning, men når østkantfolkets kumlinger skal ut i åpent hav, ser man tydelig at det er behov for både volum og lengde.

Den nye hovedavløpsledningen, som i går kom som slep etter taubåt inn fjorden, er flere hundre meter lang, og skal sammenhengende graves ned i en sløyfe på Bukta industriområde. Den skal innom en ny rensestasjon, og etter det legges den i sjøen ved flyplass-stripa og et stykke utover mot Amtmannsnes

Renser kloakken

Kloakkledningen som i dag har utløp like utenfor Europris, flyttes dermed ut av Bukta. I tillegg skal utslippene fra østre del av sentral-Alta renses. Det skjer i et renseanlegg som Roald Johansen AS skal bygge bak Albert E. Olsen-bygget.

Maskinentreprenør Tormod Kristensen har fått entreprisen på leggingen av ledningen. Tormod selv sier dette er en bra jobb, hvor sluttsummen er rundt fem millioner kroner.

Tormod ble gaselle

– Jobben skal være ferdig til mars neste år, opplyser Kristensen, som har godt med jobb for tida.

– Vi driver på med Raipasveien og vi har fått grunnarbeidene for Kenneth Strifeldt AS på Meridian-hybelbyggene i Hammerfest, så vi har en pen ordrereserve, sier Tormod.

Bedriften hans er en av de såkalte gasellebedriftene, kåret av Dagens Næringsliv i forrige uke. Det innebærer god vekst og gode resultater.

– Har du båt og utstyr til å legge ned ledningen?

– Nei, den delen som skal legges i sjøen skal Røkenes AS ta seg av. De skal dykke ned og sørge for at alt blir gjort riktig i sjøen, sier Tormod Kristensen.