JULENISSEN MER POP: Alta Frp hentet Jan Hanrik Fredriksen fra Løvebakken for å trekke friluftsfolket til massemønstring mot myndighetene, men folket valgte heller julenissen.
(Foto: Jarle Mjøen)

JULENISSEN MER POP: Alta Frp hentet Jan Hanrik Fredriksen fra Løvebakken for å trekke friluftsfolket til massemønstring mot myndighetene, men folket valgte heller julenissen. Foto: Jarle Mjøen

Mest tomme stoler

Frp inviterte til massemønstring for mindre reindriftsmakt og mer scooterkjøring, men fikk tomme stoler som respons. Bare et fåtall møtte opp på folkemøtet.

Arrangørene hadde booket kultursalen med plass til 450 personer til lørdagens folkemøte, mens Frp-politiker Jan Henrik Fredriksen var hentet til Alta fra Løvebakken for å vise at partiet er klar til å gå i «krigen» for finnmarkingenes interesser; friere scooterkjøring og større grad av frihet til å dra vogna og gumpien dit det måtte passe.

- Jeg er på ingen måte skuffet. Oppmøtet synes jeg er bra, slo Jan Henrik fast etter møtet og påpekte at han og arrangørene hadde tapt for det som kunne være en mer spennende motstander:

- Mange som kunne vært her har nok foretrukket julenissen og julegateåpninga.

Hitler-styre

Da møtet startet var bare rundt 40 av de vel 450 stolene i kultursalen opptatt. De neste minuttene kom det noen slengere slik at antallet tilhørere begynte å nærme seg 50.

Jan Henrik Fredriksen lot seg imidlertid ikke affisere av at det var mange tomme stoler, og startet med et frontalangrep på reindrifta, finnmarksloven og Sametinget. Han hevdet at rettigheter og goder er fordelt ut fra etnisitet, og sammenlignet dagens styre av Finnmark med det Hitler og måten han ønsket å organisere samfunnet. Fredriksen mente også at den vanlige finnmarkings friluftsliv var truet.

Vi kommer tilbake med en fyldig dekning av folkemøtet i mandagens papirutgave.

Redaktøren anbefaler
 

Altaposten ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk og lovverk. Vi krever at du bruker ditt egentlige navn og oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger.

Rolf Edmund Lund, ansvarlig redaktør
Leses nå
 

– Matnyttig maskinstudium

Studenter konstruerer rensemaskin for plastslangene til oppdrettsnæringa.

– Håpløs løsning

Innkjørselen for flere boliger på Aronnes byttes. Beboerne er oppgitt.

leder

– Røe Isaksen fortjener ros

– Kommunen må være med på lærerløftet

– Vi slår på stortromma

Over 70 musikere er samlet i Alta denne uka.

– Tommy har hjulpet oss med sketsjene

Russen klinker til med to show.

– Roland er løslatt

Oppdatert: Roland Ouendeno slapp ut fra varetekt, er på vei hjem til Alta.

Oppdatert

– Strutsepolitikk fra Sametinget

Reagerer på tregt og avvisende svar.

– Skikkelig trasig

Tenåringsgutter gikk løs på gapahuker og lavvo med lighter og tennveske.