Hver morgen tar Karoline Martinsen bybussen fra Kaiskuru til Alta sentrum. Men tirsdag morgen hadde hun en opplevelse hun kunne vært foruten. I løpet av den korte bussturen opplevde hun to ganger at mørkhudede kvinner med barnevogn ble frakjørt av bussen.

Skuffet og irritert

Hendelsen gjorde henne både skuffet og irritert, og førte til at hun skrev en sint melding på Facebook.

– Bussen kjørte langs Elvebakken og plukket opp passasjerer som vanlig. Men ikke alle fikk sitte på denne morgenen. For bussjåføren ønsket ikke å ta på de to mørkhudede damene som sto på hvert sitt busstopp. Begge med barn, skriver Martinsen.

Til Altaposten forteller hun at hun har sett de to kvinnene flere ganger tidligere. Kvinnene er ifølge Martinsen både hyggelige, glade og smilende, de betaler for seg «akkurat som alle andre».

– Han var sikkert veldig fornøyd

Selv er hun ikke i tvil om at bussjåføren så de to kvinnene og at han kjørte fra dem med vilje:

– Bussjåføren ønsket IKKE å ta damene med barna på! Disse damene har med seg en liten vogn til sine 2 barn. De må dermed bruke bakdøra for å komme seg inn. Sjåføren tok på ungene (som er hvite) og lukket døra og kjørte videre. Han så seg i speilet og var sikkert veldig fornøyd med at damen og ungen sto igjen, på begge busstoppene. Det er skamfullt!, skriver Martinsen på Facebook.

Flere reagerte

Martinsen forteller til Altaposten at de to kvinnene klart ga signal om at de ville inn i bussen.

– På det første stoppet slapp sjåføren inn skoleunger foran, men i stedet for å åpne for den mørkhudede kvinnen bak kjørte han i full fart videre. Det virket som han ikke brydde seg, forteller hun.

– Gjorde de noen tegn på at de skulle på?

– De både vinket etter bussen og banket på døren for å få den til å stoppe og slippe de på, hun ene virket helt sjokkert da hun ikke kom seg på bussen, forteller Martinsen, og legger til at hun ikke er den eneste som reagerte på hendelsen:

– Etter at jeg la ut meldingen på Facebook var det mange som kommenterte at de syntes det var bra at noen sa ifra, fordi de turte ikke selv.

– Skal ta det videre

Martinsen er i etterkant positiv ovenfor busselskapet som svarte raskt og ønsket mer informasjon om hendelsen.

– Jeg fikk til svar at de ville ha en epost der jeg skulle beskrive bussjåføren, klokkeslett og dato når det hadde skjedd. De kom ikke med et konkret svar, men skulle da ta dette videre, forteller Martinsen.

Legger seg flate

Bussleder Jack Lange i Boreal Transport ser alvorlig på hendelsen som har skjedd og kommer å sjekke opp det som har blitt meldt inn.

– Hvis det er som det står, så er det bare å beklage, det er ikke sånn det skal være og er ikke brukbart. Dette kommer vi til å ta tak i og sørge for at ikke skjer igjen, beklager Lange.

Han sier at Boral Transport vil ta tak i saken umiddelbart og at de eventuelt vil komme med mer informasjon til Altaposten på et senere tidspunkt.