Operatører og betjenter på patrulje fikk hendene fulle da det eksploderte i ei hytte i Langfjorden onsdag kveld.

– Klokka 19.09 får vi inn en melding fra en forbipasserende, som melder om at de ser ei hytte i full fyr. Ut fra det varsler politiet AMK-sentralen, brannvesenet og andre. Vi rykker ut fra Alta, mens ambulansebil og – etter hva jeg forstår også brannvesenet – rykker ut fra Storslett og andre steder, gjengir etterforskningsleder Svein Erling Mikalsen ved Alta lensmannskontor fra politiloggen.

Politiet ble også gjort oppmerksom på at det hadde vært en kraftig eksplosjon i forbindelse med brannen.

Ifølge Mikalsen var mannen trolig her i forbindelse med et pågående arbeid med hytta.

– Etter hva vi har fått vite har det pågått et arbeid på hytta, enten restaurering eller annet byggearbeid, denne uka. Den skadde mannen har deltatt på dette arbeidet. Om mannen var her denne kvelden for å arbeide på hytta, det vet vi ikke. Og nøyaktig hvilket arbeid det er snakk om har jeg ikke oversikt over akkurat nå, sier Mikalsen.

– Opplysningene vi har fått tilsier at det bare var en person tilstede på hytta da brannen startet og eksplosjonen fant sted. Denne personen er mannen i 30-årene som nå ligger skadd på UNN. Han har foreløpig ikke vært i stand til å la seg avhøre, og etter hva jeg forstår vil det nok gå en god stund før vi kan avhøre han, sier Mikalsen.

Har hatt tekniker på stedet

Politiet har allerede startet arbeidet med å etterforske eksplosjonen og den påfølgende brannen.

– Vi hadde åstedstekniker på stedet i går, og skal ut igjen i dag. Vi har startet avhør av vitner, personer som befant seg i nærheten og andre. Håpet er at vi skal klare å kartlegge hva som rent faktisk hendte.

Mikalsen legger avslutningsvis til at de er i dialog med eieren av hytta.