Arbeiderpartiets helsepolitiske talsmann på Stortinget, Torgeir Michalsen, har i på ifinnmark.no gått ut med klar beskjed om at Ap ikke vil kreve noen utredning før Hammerfest sykehus bygges ut, en utbygging som er anslått til et par milliarder kroner. Dermed får ikke Alta Ap noen hjelp fra sentralt hold til å holde på velgerne som har sykehus som viktig sak når de skal bestemme seg for parti

– Vi vil ikke kreve konsekvensutredning forut for bygging av nytt sykehus, fastslår Michalsen.

– Dårlig nytt

For Alta Ap er det dårlig nytt i en valgkamp hvor sykehussaken synes å være viktig for mange velgere.

– Jeg ønsker ikke å spekulere i hvor ødeleggende det er for Alta Ap i valgkampen, eller hvor mange stemmer som kan gå tapt for Finnmark Ap. Det jeg kan si er at vi i etterkant av utspillet har vært i kontakt med Michalsen og uttrykt vår skuffelse, og bedt om en forklaring for hvorfor en går ut mot det største kommunepartiet i Finnmark. Tilbakemeldingen er at Torgeir har fulgt opp vedtaket til årsmøtet i Finnmark Ap. Han ble veldig overrasket når vi kunne fortelle at det i årsmøtevedtaket er et eget punkt som krever konsekvensutredning før store helseinvesteringer, sier Monica Nielsen.

Kampen fortsetter

Hun er samtidig krystallklar på at Alta Arbeiderparti vil fortsette kampen innad i eget parti for å få utredningen samtlige parti i Alta ønsker og krever.

– Jeg blir kraftig provosert av Høyre og helseminister Bent Høie når han arrogant avfeier kravet fra et enstemmig kommunestyre i Alta om å få strukturen konsekvensutredet. Det er ingen tvil om at helseministeren bestemmer slik han slår fast, men måten han gjør det på har provosert langt flere enn meg og Alta Ap. Vi skal fortsette kampen internt i eget parti, men det er viktig at også andre lokalpolitikere gjør en jobb, klargjør Nielsen.

Ordførerkandidaten viser til at det i dag er framkommet opplysninger om at det ikke vil bli tatt noen investeringsbeslutning om bygging av nytt sykehus i Hammerfest før i 2016.

– Vi har tid, men ikke mye tid, for å få gjennom kravet om konsekvensutredning.