Eldrerådet i Alta behandlet nylig ambulansetjenesten mellom Alta og lokalsykehuset. Det er sterk misnøye med at pasienter blir fysisk flyttet fra en ambulanse til en annen når de kommer til Skaidi.

Svein Berg (Frp) fikk gjennomslag for et forslag til vedtak, som innebærer en anmodning til rådmannen om å ta kontakt med både Finnmarkssykehuset og HELFO i sakens anledning.

– Byttet skjer under åpen himmel og i all slags kulde, vær og vind. Pasientene føler svært store ubehag ved slike bytter og er redd for følgeskader under store temperatursvingninger, påpeker eldrerådet.

Slike bytter tar litt tid og dermed nedkjøling av ambulansebil og ikke minst pasienten. De mener ordningen ene og alene dreier seg om økonomi.

– Dessverre føler mange Alta-pasienter seg som brikker i et spill om økonomi og blir ikke tatt på alvor som syke pasienter, heter det i vedtaket som var enstemmig.

Kommunikasjonsrådgiver Ådne Berge i HELFO gjør for ordens skyld oppmerksom på at HELFO ikke har noe med ambulansetjenesten å gjøre.

– Det er Finnmarkssykehuset som er ansvarlig for ambulansetjenesten i Finnmark, påpeker han.