Omtrent slik lyder løftet Fremskrittspartiets Odd Eilert Persen kommer med i et personlig brev til alle sine «sambygdinger» på østsiden av Altafjorden.

Han mer eller mindre lover at Kviby vil få den fysiske etableringen hvis lokalpartiet får gjennomslag for at nytt fengsel i nord skal bygges i Alta.

– Alta har store muligheter for å få et nytt statlig fengsel. Alta Frp ønsker at dette da skal ligge i distriktet, og vi mener Kviby vil være en utmerket plassering med tanke på jobb og muligheter for å kunne pendle til jobb, skriver Persen i brevet til velgerne på østsiden.

Senere i brevet skriver Persen at han trenger kumuleringer for å komme inn i kommunestyret, eventuelt inn i et utvalg etter valget.

– Odd Eilert er en tydelig røst på østsiden av Alta og jobber veldig godt. Og dersom han ønsker å jobbe for fengsel i Kviby, vet jeg at han går inn for det med hud og hår. Det er ikke negativt, og absolutt noe partiet kan stille seg bak, sier partileder Bengt Rune Strifeldt til Altaposten.

– Så dette er ikke bare et soloutspill for å kuppe velgere og kumuleringer?

– Nei, Alta Frp ser at et fengsel veldig fint kan bygges i Kviby. Vi har faktisk allerede mottatt henvendelser fra folk som har tipset om eiendommer hvor fengelset kan bygges, sier Strifeldt.

Han understreker at Alta Frp ikke har fått noen direkte løfter om at nytt fengsel skal bygges i Alta, men sier man er godt posisjonert den dagen avgjørelsen skal tas.

Persen fra Korsfjord er på mange måter østsidas egen politiker, sammen med Kystpartiets Rut Olsen. I brevet, som har gått til alle husstander på østsiden av Altafjorden, ramser Persen opp distriktssaker som han har jobbet med de siste fire årene. Noen har han fått gjennomslag for, andre tar det litt lenger tid å realisere.

– Å sende ut et slikt brev er veldig bra og kreativt av Odd Eilert, skryter partileder Strifeldt.