Det var 9,2 prosent økning i registrerte konkurser og tvangsavviklinger i august, viser tallene fra Konkursregisteret. Hittil i år er konkurstallene på samme nivå som i fjor. Det ble registrert 403 konkurser og tvangsavviklinger, mot 369 i samme måned i 2014. Dette gir en økning på 9,2 prosent.

I Finnmark er det likevel bare én mer enn i fjor. Det var tre konkurser og to tvangsavviklinger, altså til sammen fem avviklinger. I august i fjor var det fire konkurser.

Størst økning hadde fylkene Sogn og Fjordane (økte fra fire til åtte), Hordaland og Hedmark, med henholdsvis 100 prosent, 96,3 og 90 prosent økning. I Hordaland var det så mange som 63 konkurser og tvangsavviklinger i august måned.

Likevel, ser en på antall konkurser hittil i år, er det færre enn til samme tid i fjor. I løpet av årets åtte første måneder ble det registrert 3 818 konkurser og tvangsavviklinger her i landet, mot 3 850 i samme periode i fjor, altså en nedgang på 0,8 prosent.

I Finnmark var det til sammen fem avviklinger; tre konkurser og to tvangsavviklinger i august i år. I fjor i august var det fire konkurser.

Finnmarkskonkursene var i Hammerfest, Nordkapp og Vadsø, mens de to tvangsavviklingene var i Porsanger og Sør-Varanger.

Ingen konkurser i Alta, Loppa eller Kautokeino i august.