– Vårt forslag om lekepark er selvsagt ikke noen banebrytende sak i valgkampen, og helt sikkert en sak de fleste kan være med å støtte. Samtidig er det viktig at vi politikere også er opptatt av de små saker, de som er med på å gi lokalsamfunnet bolyst og trivsel, sier listetoppene Monica Nielsen og Torfinn Reginiussen i Alta Ap.

De tar til ordet for å etablere en leke- og aktivitetspark i sentrum. Nærmere bestemt på det nye parkområdet mellom Nordlysbadet og bysten av Kristian Birkeland ved Nordlyskatedralen.

Lite liv

Rundt katedralen ligger det i dag flere tusen kvadratmeter plenområde som stort sett står utbrukt og uten annet innhold. Unntaket er bysten av Birkeland, nordlysforskereren, industrigründeren og den som fikk etablert nordlysobservatoriet på Haldde.

– Vi tror at denne delen av kirkeparken vil egne seg veldig bra for leke- og aktivitetspark. Det er kostnader, men ikke større summer enn at vi tror det er mulig å finne pengene som må til, hevder Nielsen og Reginiussen og forteller videre at de ser for seg en prosess fram mot realisering hvor det er mulig å involvere brukergrupper.

Noen utredning er det neppe snakk om, selv om det denne gang ikke er Finnmark Ap som setter foten ned.

– Uten å gjøre det for byråkratisk er vår tanke å få både ungdomsrådet og foreninger aktivt med for å utforme og bestemme innholdet i parken. Det finnes en rekke ulike alternativer for innhold i leke- og aktivitetsparker. Attraktivitet henger ofte sammen med apparater og generell utforming, men her ønsker vi å la brukergruppene få være med i utvelgelsen, klargjør Monica Nielsen.

Lite å gjøre

I dag finner vi lekeapparat i parken på torget for de minste barna. Alta sentrum mangler et opparbeidet område for lek og aktivitet for litt eldre barn og ungdom.

– Målet er en leke- og aktivitetspark som innbyr til fysisk aktivitet. Det vil være med å skape mer aktivitet i denne delen av sentrum. Vi mener en lek- og aktivitetspark med badeland og katedralparken som nabo, vil  bidra positivt til bruken av området. Samtidig vil vi få på plass et tilbud Nordlysbyen ikke har i Alta sentrum, forteller Monica Nielsen og legger til:

– Jenny, Astrid og Sally var innom partikontoret vårt i august sammen med mor Hilde-Gunn. De tok opp en sak med meg:  De synes de er blitt for store for lekeapparatene i sentrum  og ønsket seg noe annet for større barn. Jeg viste dem at vi hadde et punkt i partiprogrammet om en leke- og aktivitetspark, og fikk «ordre» om å gjøre noe for å få dette realisert.