1. januar 2015 ble det innført pakkeforløp for kreft. Dette skal gi kortere ventetid for pasienter med faste frister for utredning og behandling.

Helse Nord RHF, med UNN i spissen, utmerker seg med 84,7 prosent.

- Dette er en veldig gode resultater. Helse Nord og UNN har overoppfylt målet for de fire første pakkeforløpene og gjør de til en suksesshistorie, men det aller viktigste er at kreftpasienter nå får raskere behandling, sier stortingsrepresentant Kent Gudmundsen (H) i en pressemelding. ITromsø har skrevet mer om saken.

Pakkeforløp for brystkreft, prostatakreft, lungekreft og tykk- og endetarmskreft ble innført i hele landet fra 1. januar. I mai ble det innført 10 nye pakkeforløp. Ytterligere 14 pakkeforløp blir innført 1. september. Til sammen skal 28 pakkeforløp innføres i 2015, står det i pressemeldingen.

Fra 1. mai i år utvidet regjeringen pakkeforløp til å også gjelde for lymfomer-, spiserør-, magesekk-, testikkel-, blære-, nyre-, livmorhals-, livmor-, eggstokk- og bukhinne-, samt hode- og halskreft. Ordningen utvides igjen fra 1. september til å gjelde blant annet kreft hos barn.