– Dette er gledelig. Foretaket viser god økonomistyring. Klinikkene har god kostnadskontroll samtidig som de klarer å opprettholde tilbudet til pasientene, sier styreleder Ulf Syversen.

Både når det gjelder økonomi og kvalitet, viser Finnmarkssykehuset gode resultater per juli, skriver de i en pressemelding.

Foretaket ligger kun 800.000 kroner etter budsjett. Når totalbudsjettet er på 1,4 milliarder kroner, er det ikke så verst, synes styret i Finnmarkssykehuset som har evaluert tallene.

Til sammenligning, hadde Finnmarkssykehuset i fjor på samme tid 18 millioner kroner i negativt avvik. Resultatet for juli var 4,5 millioner kroner.

Når det gjelder ventetid, som er et av de kvalitetsmålene som har stor betydning for pasientene, er alle klinikkene bedre enn nasjonale krav om gjennomsnittlig ventetid på maks 65 dager.

– Dette er bra. I tillegg har vi fått presentert hvordan foretaket jobber for at pasientene skal komme enda raskere til behandling. Dette er noe alle foretak jobber med, og tilbakemeldingen fra Helse Nord, er at Finnmarkssykehuset har kommet lengst med denne jobben, sier Syversen.