Tromsø kommune vedtok i går å bygge Tromsøbadet med klatrehall.

– Dette er en veldig god dag for idretten i Nord-Norge. Vi vil få det første 50-metersbassenget nord for Namsos. Dette er et enormt løft for idretten, og betyr mye både for folkehelsen og utviklingen av Tromsø som reisemål, sier byråd for næring, kultur og idrett, Vanja Terentieff (H).

Badet vil inneholde 50-metersbasseng, stupeanlegg, tribuneanlegg, småbasseng, sklier, rutsjebaner, bølgemaskin, boblebad og utebad. I tillegg er det lagt inn klatrehall, i et samarbeid med idretten. Bygget vil være på cirka 13.000 kvadratmeter og koste 650 millioner kroner.

I 2010 var Amfi Alta Nord-Norges største kjøpesenter, og i motsetning til Tromsø hadde Alta fått sitt eget badeland, Nordlysbadet.

Så kom Jekta storsenter/K1 på Langnes, og overtok tronen som landsdelens største og flotteste kjøpesenter. Nå blir også Tromsøs badeland mye større og flottere enn Altas plaskedam til 260 millioner kroner. Men så er da også Tromsø 3,5 ganger så stor som Alta i innbyggertall, og har ditto behov for mer størrelse på tilbudene.

– Siden vi ble valgt i 2011 har vi jobbet for å realisere badeanlegget. Tromsøbadet vil være en attraksjon det er verdt å komme til byen for, sier byrådsleder Øyvind Hilmarsen.

Målet er at bygget står klart i 2018.