Leder i Alta Ap, Bernt Berg, forstår ingenting av at fylkespartileder Ingalill Olsen hevder at Alta Ap ikke har gjort kraftfulle henvendelser for å få Finnmark Ap til å følge opp årsmøtevedtaket om konsekvensutredning.

– Vi hadde gleden av å ha leder i Finnmark Ap Ingalill Olsen to dager i Alta i slutten av siste uke. I løpet av de to dagene snakket vi nesten ikke om noe annet enn sykehuslokalisering og vårt krav om konsekvensutredning av strukturen. Har virkelig vårt budskap gått inn ene øret og ut det andre? Skjønner ikke Ingalill Olsen at det er en gavepakke til våre motstandere å framstille det som vi ikke gjør en jobb for Alta i sykehussaken? spør leder i Alta Ap, Bernt Berg.

Opprørt

Han er opprørt  over Olsens bastante uttalelser om at sykehuset i Vest-Finnmark blir i Hammerfest, og ikke i Alta, uavhengig av hva alle faglige argument. Olsen mener at konsekvensutredning av strukturen er unødvendig, og at Finnmark Ap allerede har avgjort lokaliseringen av sykehuset for Vest-Finnmark til Hammerfests fordel.

– Utredning er uaktuelt for Finnmark Ap fordi vi har besluttet at sykehuset skal ligge i Hammerfest. Vi har ikke behov for faglige innspill fordi dette er et rent politisk spørsmål, uttalte blant annet FAp-lederen.

Hun avviste også at Alta Ap hadde gjort formelle henvendelser for å få Finnmark Ap med på tolkningen av årsmøtevedtaket om utredning som et pålegg om å utrede strukturen før de bygges et nytt sykehus i Hammerfest til to milliarder kr.

Viker ikke

Partilederen i Alta gir følgende melding tilbake til Finnmark Ap og Ingalill Olsen:

– Jeg kan love at Alta Ap ikke vil vike en millimeter i kravet om uavhengig og fullstendig konsekvensutredning av sykehusstrukturen. I et oppslag i Altaposten tidligere i sommer ga vi klar beskjed om at vi ville kjempe med alle midler for å få stoppet byggingen av et nytt sykehus i Hammerfest. Var ikke dette klart og tydelig nok, må vi ta i bruk enda sterkere ord. Jeg har ikke samvittighet overfor befolkningen i Alta til å bøye unna i kampen, og vil stå på for å få kravene fra Alta Ap realisert om det så er det siste jeg skal gjøre som leder av partilaget.

Bernt Berg registrerer også at partikollega og ordfører i Hammerfest, Alf E. Jakobsen, i NRK har bedt Alta Ap holde fingrene vekk fra Nye Hammerfest sykehus, som han mener er en intern sak for Hammerfest-området.

– Definerer han vekk Alta fra sykehuset i Hammerfest har vi kun en ting å gjøre; få et sykehus for befolkningen i Alta-regionen.

HØRER IKKE ETTER? Lederen i Finnmark Ap, Ingalill Olsen, hevder at Alta Ap ikke har fremmet kravene om sykehusutredning de selv hevder.