I fjor kunne barna ved Kåfjord skole stolt ta i bruk den nye båten sin, som ble gitt til skolen gitt av en forelder. Barna laget seil til båten, og den har vært et yndet lekeobjekt gjennom hele høsten, vinteren og våren, får Altaposten vite.

Men da SFO startet opp igjen denne uka, var båten sporløst forsvunnet.

Sporløst borte– Hverken rektor, de andre ansatte ved skolen eller vi i FAU har hørt noe som helst om at båten er fjernet. Så vi lurer selvsagt på om kommunen har tatt den eller om den rett og slett er stjålet, sier Tanja Thomassen, leder i FAU.

Thomassen har vært på skolen og sier at det ikke er tegn til at båten er slept bort. Stokkene som støttet båten opp, er også borte.

– Det ser ut som om båten er løftet opp og bort. Den har rett og slett bare forsvunnet, sier Thomassen.

Ikke bare en båtHun har vanskelig for å tro at noen har stjålet båten, men like vanskelig for å tro at kommunen har hentet den.

– Uansett henter man den ikke bare, uten å si noe. Men jeg håper jo at det er kommunen som har tatt den, slik at vi kan få den tilbake. For om det skulle vise seg at de mener den ikke er egnet til å leke i, vil vi ha den tilbake slik at vi for eksempel kan plante blomster i den, sier FAU-lederen.

Om noen har stjålet båten, håper Thomassen synderne angrer og setter båten tilbake på plass.

– For oss voksne er det bare en båt, men for ungene betyr den mye. Jeg har selv barn som begynner i 1. klasse nå og som så frem til å leke i båten. Seilet de laget i fjor tålte ikke vinterstormene, så de gledet seg til å lage nytt seil i høst, forteller Thomassen.

Skal sjekke sakenAltaposten har vært i kontakt med en rekke personer i Alta kommune, blant annet ved seksjon for bygningsdrift, seksjon for drift og utbygging, avdeling for drift og vedlikehold samt virksomhet for miljø, park og idrett, uten å komme til bunns i om det er kommunen som har fått båten fjernet.

Seksjonsleder Per Erik Bjørnstad ved park og idrett, opplyser at han er på ferie, men at han skal sjekke opp saken når han er tilbake på jobb senere denne uka. Altaposten har også ringt til andre i avdelingen, uten å få svar på hva som kan ha hendt med båten.

Kommunalleder Bengt Fjellheim ved drift og utbygging sier til Altaposten at han ikke har hørt noe om en eventuell båtflytting eller -fjerning.

Avdelingsleder for drift og vedlikehold Arne T. Hågensen sier til Altaposten at ingen av deres folk har vært på stedet og fjernet båten.

– Om det er slik at privatpersoner har stjålet båten, håper jeg de tenker seg om og returnerer den. I så tilfelle vil det ikke bli noe etterspill, lover Thomassen.