– Det har du helt rett i, sier direktør Jan-Ivar Alsén i Coop, når Altaposten fastslår at det må være lite hyggelig å bli hengt ut av kunder på sosiale medier.

«Blind i eget hus»

Etter at Altaposten skrev om uflidde Elvebakken, hvor høymugler og ugress vokser vilt rundt butikkene, har det stormet på sosiale medier. Mange har påpekt at det er skammelig at Coop som største aktør i bydelen med gode overskudd, ikke tar større ansvar.

Der eiendomssjefen til Coop Finnmark, Anders Henriksen, nærmest motstrebersk overfor avisa sa at de skulle rydde «dersom de andre gjorde det» samme, viser sjefen en langt mer ydmyk holdning.

– Hvordan skal dere sikre at dette ikke blir en engangsgreie, men at det er noe som blir gjort kontinuerlig?

– Vi har rutiner på alle våre bygg i hele Finnmark, men som sagt så handler nok dette om at man til slutt blir blind for det man har foran seg.

Ingen blomsterplaner

– En ting er å fjerne ugress og det som er stygt. Vil Coop gjøre det lille ekstra, ved å eksempelvis sette ut et par blomsterkasser?

– Det er ikke noe vi har tenkt på. Det tar jo tid og ressurser.

– Nei, ha-ha, det har du kanskje rett i, men vi har som sagt ikke noen planer om dette i første omgang.

– Det er kanskje ikke verdens viktigste ting, men synes du selv det er hyggelig å besøke velstelte byer i Finland og Sverige, og mener du at vi i Alta bør etterstrebe det samme?

– Absolutt. Det gjelder ikke bare oss gårdeiere, men også kommunens områder, påpeker direktøren.

Best hos Aslaksen

En liten kjøretur på Elvebakken på morgenkvisten i dag, viste at ingenting så langt var gjort ved Coop, bortsett fra at de største høymuglene utenfor vinduene var fjernet. Parkeringsplassen utenfor Rema (som er Alta kommunes ansvar) var like ustelt som før, og geitramsen like høytvoksende langs veggene.

Rundt Johannessen-bygget på den andre siden av E6 så det best ut av alle steder på Elvebakken. Bygget, som er eid av Hans Johan Aslaksen, hadde siden helga fjernet en stabel med paller, og verken høymugler eller ugress var å spore.