Denne helga går Project Z av stabelen, og i den anledning har primus motor Mathias Sønvisen Moe stablet på beina et sideprosjekt kalt «YES». Langversjonen, «Youth Engagement in Society», sier noe om hva det dreier seg om:

– Vi har invitert en rekke ungdom fra Russland som sammen med flere norske ungdommer skal gjennom et tettpakket program fredag og lørdag, forteller han.

Blant annet skal lokalavisa samt NRK få et besøk fredags formiddag. Det blir gruppediskusjoner rundt det å engasjere seg, byvandring med et blikk på byplanlegging og arkitektur, museumsbesøk og sosiale happenings.

– I tillegg har vi gleden av å invitere alle som måtte ønske det til åpent seminar i BULs kllubbhus på Breverud fredag klokka 17.00. Her skal vi ha en åpen konferanse og debatt rundt det om å engasjere seg, og om hvordan ungdom kan yte innflytelse i samfunnet på denne og på andre siden av grensa. Vi skal også få et innblikk i hvordan man gjennom kultur kan påvirke norske og russiske politikere, sier Moe.

Til konferansen kommer både NRK-redaktør og tidligere Russland-korrespondent Morten Ruud og fylkesvaraordfører Bente Haug.

– Dette programpunktet varer halvannen time. Velkommen, sier Moe.