Stortingsrepresentant Kåre Simensen (Ap) åpner for å utrede Alta som sykehusby.

Han slår overfor Altaposten fast at han ikke er privatpraktiserende, og er valgt på partiprogrammet til Finnmark Ap, som han forholder seg til.

– Jeg er lojal til de vedtak Finnmark Ap har gjort. Det er gjort vedtak om at Hammerfest, og dermed ikke Alta, skal være sykehusby i Vest-Finnmark.

– For meg er det en selvsagt ting at milliardinvesteringer kun kan besluttes ut fra et grundig beslutningsgrunnlag. Vi må vite hva som er beste lokalisering blant annet ut fra demografi og geografi, men også i en helhetlig utredning hvor også øvrige problemstillinger vurderes. Jeg mener at loven stiller klare og tydelige krav om konsekvensutredning, påpeker Simensen.

– Ingen i Finnmark skal være i tvil om at Finnmark Ap mener at sykehusstrukturen i Finnmark ligger fast, med sykehus i Kirkenes og Hammerfest, skriver hun i innlegget hos Finnmark Arbeiderparti.

Han mener det er feil å forskuttere konklusjonen i en helhetlig faglig utredning.

– Det blir direkte useriøst av Venstre og Trine Noodt å kreve utredning, men ikke vente på konklusjonen. Når man har forhåndskonkludert med  at sykehuset skal flyttes til Alta, viser det null respekt for de faglige vurderingene i utredningen partiet krever, sier Simensen.