Tirsdag kom det til en alvorlig tildragelse ved Gaggavann i Skoganvarre, ifølge kilder iFinnmark skriver de har vært i kontakt med. Avisa melder at en finlender og hans 15 år gamle sønn, som begge befant seg i en båt ute på vannet, ble rent på og deretter truet med hagle av en norsk mann.

Operasjonsleder Sverre Andre Opdahl står sitert på at politiet ble gjort obs på situasjonen av innringer, men at de ikke hadde kapasitet til å rykke ut på oppdraget.

– Situasjonen løste seg etter hvert uten politi tilstede, sa Opdahl ifølge iFinnmark.

Situasjonen var opphørt

I en pressemelding sendt ut onsdag formiddag ønsker nevnte Opdahl å forklare nærmere hva som var årsaken til at oppdraget ble «nedprioritert»:

– Saken om trusler med hagle ble meldt inn til operasjonssentralen ut på dagen. Hendelsen hadde skjedd på Gaggajavri like ved Skoganvarre, men var ikke pågående idet meldingen kom inn til politiet. Hendelsen hadde altså nylig skjedd. Hagle ble nevnt, men det var ingen som truet med hagle når politiet var i telefonisk kontakt med de fornærmede oppe på vannet hvor de fisket. Dette ble raskt avklart, skriver Opdahl i pressemeldingen.

– Situasjonen det var snakk om hadde altså opphørt. Grunnen til at politiet «ikke hadde kapasitet» slik det er skrevet, var at vi ikke hadde tilgjengelige ressurser (både politifolk og biler) til å kjøre opp til Skoganvarre for å eventuelt sette i gang en etterforskning.

Alle opptatt med dødsfall-etterforskning

Årsaken til at det var fritt for både biler og betjenter var at disse var opptatte med etterforskningen av et mistenkelig dødsfall i Lakselv. Opdahl hadde ikke anledning til å si noe om dette da iFinnmark-journalisten tok kontakt og ba om uttalelser rundt saken med hagletruslene:

– Kanskje publikum og media i dag skjønner dette, nå som det er kjent at vi etterforsker et dødsfall i Porsanger.

I pressemeldingen går det fram at Opdahl ikke mener iFinnmark-journalisten har gjort noe galt hva angår fremstillingen av hagletrussel-saken:

– Media hadde ingen info om dødsfallet idet melding om trusler skulle ha funnet sted på Gaggajavri. Det var lite personell å ta av. Vi så oss nødt til å innhente bistand fra andre driftsenheter hvor blant annet sør-region ved Alta og Kautokeino lensmannskontor bisto.

Ønsker å dempe stormen

Opdahl forklarer i pressemeldingen også hvorfor han velger å rykke ut med en dypere forklaring rundt politiets prioriteringer:

– Vi leser av mediene at det er reaksjoner på at politiet ikke hadde kapasitet til å rykke ut til overnevnte oppdrag. Publikum viser stort engasjement i sosiale medier knyttet til politiets prioriteringer. Det synes vi er bra, for det er av tilbakemeldinger politiet kan bli bedre. Det vi synes bør komme frem i media i dag, er hvorfor man ikke hadde muligheter til å rykke ut.