Altaposten omtalte i går fangst av fem oppdrettslaks på 2,5 kilo, tatt på Isnestoften av sjølaksefisker Jarl Åge Haugan.

Seniorrådgiver i Fiskeridirektoratet Rune Rasmussen sa til avisa at direktoratet siden før helga mistenkte en ny rømming:

– Usannsynlig at den kommer fra rømmingen i Kvænangen hvor fisk på ett kilo rømte. Dette tyder på at vi muligens må starte jakten på kilden til en til nå ukjent rømming. Allerede fredag begynte vi å mistenke at dette var fisk fra en annen og til nå ukjent rømming, sa Rasmussen til Altaposten.

Nå stiller regiondirektør Hermod Larsen seg ifølge NRK «undrende» til oppslaget i Altaposten og dermed også uttalelsene fra sin egen seniorrådgiver:

– Det er ingenting som tyder på at det har vært rømming av laks i Vest-Finnmark. Det er levert inn laks på anlegget i Kvænangen, men hvorvidt det er villaks eller oppdrettslaks vet man jo ikke før det er tatt skjellprøver av fisken, sier han til NRK.

Overfor kanalen uttrykker han «frustrasjon over oppslaget»:

– Når sånne oppslag kommer blir vi ganske frustrerte. Per dags dato så har ikke vi fått konstatert om det er villaks eller oppdrettslaks som er levert inn, sier han til NRK.