Skolepolitikk og en ny Alta Arena har gjort Tore og Christian Reginiussen til sterke støttespillere for Ap.

– Hjemme har de fått med seg et grunnsyn hvor fellesskapet står sentralt. At de aktivt går inn og støtter Ap er ikke overraskende, de har jo blitt opplært til å tenke selv, ta ansvar og tenke samfunnskonsekvens. Men det har ikke vært noe press om verken å stemme eller støtte Ap, sier pappa og varaordførerkandidat i Alta, Torfinn Reginiussen.

Ikke på lista

To av tre fotballspillende sønner har vært hjemme på ferie. En avrevet akilles har kun gitt Tore noen få minutter i årets sesong i Tippeligaen. Nå er 29 åringen i full opptrening og har startet treningen med ball. I løpet av høsten forventer både han og ledelsen i Rosenberg at han vil være tilbake for fullt på det som for tiden er Norges beste fotballag. Da kan også en landslagsplass være innen rekkevidde for RBK-kapteinen.

– Jeg er kjempeoptimist både med tanke på høstsesongen for meg selv og laget, men også for Ap i Alta. Skulle gjerne hatt mer tid til å bidra for et godt valg, men en politisk karrière får vente, sier midtstopperen.

BACKING FRA SØNNENE: Både Tore og Christian har sine fotball-karrierer å ta vare på. Foreløpig er de ikke aktiv politiske, men spesielt Tore ser ikke bort fra at han i framtiden kan bli å finne på lista til Ap. Foran høstens valg er pappa Torfinn å finne på andreplass på kommunevalgslista. Foto: Jarle Mjøen

Alle de tre fotballbrødrene er hjemmehørende i Trondheim for tiden. Yngstemann Christian, som inntil i fjor var en av Alta IFs absolutt viktigste spillere, er meget viktig brikke hos Strindheim i 2. divisjonen. For tiden ligger de på sjetteplass i sin avdeling, og når ikke opprykket. De fleste tror at det unge laget i løpet av et par år vil rykke opp i OBOS-ligaen. På den politiske banen er Christian langt mer fåmælt enn broren, men etterlater ingen tvil om hvor hans stemme ved høstens valg vil gå.  I naboklubben Ranheim er mellomste broder Mads lagets toppspiller, og ble i helgen matchvinner i seieren mot Bærum i OBOS-ligaen.

– Det er vel ikke utenkelig at vi kan bli å finne på Ap-lista en gang i framtiden. Foreløpig er det fotballen som har førsteprioritet, sier Tore og Christian.

Hva så med broder Mads?

– Har forstått det sånn at han deler resten av familiens tro på Ap. Det ville i alle fall overraske meg om han stemmer noe annet enn Ap, sier Tore.

– Hva med garderoben i RBK, har du politisk gjennomslag her?

– Du vet at jeg ikke gir meg så lett når jeg har noe på hjertet, så jeg har følelsen av at jeg vinner fram her også. Guttene bruker å høre på meg i viktige spørsmål. I alle fall liker jeg å tro det, gliser Tore.

Alta Arena

Han har brukt dagene hjemme til å se nøye gjennom programmet til Ap og hevder han fant mye interessant.

– Hvorfor skal både fotballspillere og andre idrettsutøvere i Alta stemme Ap?

– Det som betyr mest for meg er at Ap i sitt program er tydelig på at de vil realisere Alta Arena. Vi som er veldig opptatt av at Alta skal bli en del av toppfotballkartet tror at dette er infrastruktur som må være noe av grunnlaget. Kommer ikke Alta IF seg ut av Finnmarkshallen og inn i en skikkelig stadion tror jeg ikke det er mulig å etablere Alta IF i en av de to øverste divisjonene. Jeg liker også den idrettspolitikken Ap har vært en eksponert for, det å satse på tilrettelegging i et tett samarbeid med klubbene, påpeker Tore og får bekreftende meldinger fra lillebroen.

Skolepolitikk

Tore er også svært godt fornøyd med den skolepolitikken Ap har vært en arkitekt og pådriver for. Selv trekker han seg selv fram som et produkt av nærmiljøskolen, der skolen har vært en integrert del av et godt og trygtoppvekstmiljø med gode muligheter for å være fysisk aktiv.

– Andre vil nok vektlegge andre områder, men for oss med vår bakgrunn er idretts- og skolepolitikk viktig, sier Tore og Christian Reginiussen.

  • Det er også en fjerde bror i familien Reginiussen. Navnet er Arne og hans fotballferdigheter er begrenset. Når det gjelder politisk ståsted og anbefalinger foran høstens valg er det lite å hente ut av Arne, kanskje ikke så rart så lenge han har stillingen som redaktør i Finnmark Dagblad.

– Jeg flagger ingenting. Hos meg får ingen parti noen fortrinn eller anbefalinger. Det tror jeg nok de fleste skjønner må være sånn, sier FD-redaktøren.