En mann i 50-årene ble natt til søndag pågrepet i en væpnet aksjon i et hyttefelt i Alta kommune, melder politiet på twitter.

Altaposten er blitt gjort oppmerksomme på at ferga mellom Nyvoll og Korsfjord måtte gå en ekstratur med både politibil og ambulanse om bord natt til søndag. Etter hva vi har blitt gjort kjent med var dette for å ta hånd om en person som hadde kommet med det som etter hva vi forstår skal ha vært drapstrusler.

– Jeg kan bekrefte at vi fikk inn en melding klokka 02.43 om at en person hadde slått en annen, på puben i Komagfjord (Selungen, red. anm). Etter dette dro personen fra stedet. Noe etter denne hendelsen kom det inn nye meldinger rundt denne personen, sier regionlensmann Øyvind Lorentzen til Altaposten.

Drapstrusler

Meldingene var av en slik karakter at politiet besluttet å bevæpne seg og rykke ut til området.

– Innholdet i disse meldingene vil jeg ikke si noe om nå, men det var snakk om alvorlige trusler.

– Vi er gjort kjent med at det var snakk om drapstrusler med våpen. Kan du si noe om dette?

– Det sier seg litt selv hvilken type trusler det var snakk om når vi valgte å rykke ut bevæpnet. Jeg kan bekrefte at det ble meldt om at vedkommende skal ha truet med en øks, at han opptrådte truende og på en slik måte at folk valgte å melde fra. Det var vitner, personer som befant seg i nærheten da dette fant sted, som ringte inn meldingene til oss, sier Lorentzen.

Udramatisk pågripelse

Omkring klokka 05.00 var politiet på stedet. At utrykningen tok noe tid skyldes blant annet at ferga mellom Nyvoll og Korsfjord måtte rekvireres som «utrykningskjøretøy».

– Det var litt organisering før vi var framme. Selve pågripelsen pågikk uten dramatikk. Personen som ble pågrepået var beruset, sier lensmannen.

– Var det andre tilstede da pågripelsen fant sted?

– Ikke som jeg er kjent med.