Hans Majestet Kong Harald har ikke annet enn å lovord å komme med når han skal beskrive det årlige to-dagers oppholdet i Alta.

– Det er helt fantastisk å komme hit hvert eneste år. For meg er det et høydepunkt og noe jeg ser frem til hele året, sier Kongen.

Fra og med torsdag ettermiddag har Kongen og hans fiskefølge befinnet seg i Altaelva, og hovedsaklig i Mikkeli. Lørdag klokka 12.30 tok de steget ut av elva og opp på land, og skal vi tro Hans Majestet er Mikkeli et gunstig sted for å oppleve villaksen på nærhånd.

– Ja, det er en av de beste stedene å fiske på i elva, med lav vannstand og gode utsikter. Vi tok to laks første dag og noen fisk senere. Den største var på ca 8 kilo. Ingen rekorder i år, men et fantastisk opphold som alltid.

Hans Kristian "Hasse" Kjeldsberg har vært av Kongens fiskefølge i mangfoldige år, og håper årets største fangst blir å se på juletallerkenen på Slottet.

– Den 8-kilos fisken håper jeg blir til røykelaks på juleaften. Ellers må jeg si at vi har hatt en kjempeflott tur med flott vær og hyggelige stunder, sier Kjeldsberg, styreleder i Alta laksefiskeri interessentskap (ALI). Han har vært med på Kongens årlige fisketur i Altaelva siden 90-tallet. – Ja, jeg har vært med siden Harald ble konge i 1994. Det betyr mye for Altaelva å ha kongelig besøk, og for Finnmark og industrien generelt.

Tor Erland Nilsen, som i år har som oppgave å transportere Kongen til og fra flyplassen, er enig i Kjeldsberg uttalelse.

– Det er veldig stas at han vil komme hit og fiske. Vi er stolte over at Kongen velger å dra til Alta hvert år og fiske hos oss, sier han.

Det årlige Nord-Norge-besøket har kommet til veis ende for i år. Klokka 15 setter Kongen og resten av hans følge seg på rutefly med retning Oslo, Gardermoen. Vi får håpe han kommer tilbake neste år.

– Vi er den samme fiskegjengen som drar til elva hvert år, så nå begynner vi å kjenne hverandre ganske godt. Det blir nok ikke vår siste tur, hinter Kongen med et smil om munnen, før han takker for opplevelsen og dagene fra 16-18 juli.