Det nye partiet Liberalistene ble lansert i oktober 2014, og har siden den gang vokst jevnt og trutt. Det ferske partiet har nå 436 medlemmer, og i juli 2015 nådde det en milepæl. Med opprettelsen av Liberalistene Finnmark er partiet nå landsdekkende, med fylkeslag i alle landets 19 fylker.

– Vår sterke medlemsvekst og aktiviteter over hele landet viser at Liberalistene fyller et tomrom i norsk politikk, sier partileder Arnt Rune Flekstad, før han utdyper. – Ingen tør for alvor å snakke om de store problemene velferdsstaten står overfor i fremtiden, og ingen byr på noe alternativ, bortsett fra oss. Liberalistene står for et optimistisk fremtidssyn, og ønsker en gradvis og ansvarsfull overgang til en liberalistisk rettsstat – med vekt på velstand, teknologisk utvikling og respekt for individ og eiendomsrett.

Individuell frihet

Liberalistene står for konsekvent liberalisme. I korte trekk går det ut på at hvert menneske eier sitt eget liv og at statens eneste oppgave er å beskytte retten til eget liv, inntekt og eiendom. Alle mellommenneskelige relasjoner må være frivillige i en liberalistisk stat, og Liberalistene mener at respekt for individuell frihet er det eneste verdigrunnlaget som kan gi et harmonisk og stabilt samfunn.

Partiets første mål var opprinnelig å bygge opp organisasjonen før valgdeltakelse ved stortingsvalget i 2017, men på grunn av entusiastiske og hardtarbeidende medlemmer, stiller fylkeslaget i Oslo allerede ved årets kommune- og fylkestingsvalg.

– Dette blir en god måte å sondere terrenget og teste ut taktikker før stortingsvalget om et par år, avslutter Flekstad.