34 prosent svarer ja til å huse en flyktning for en periode på tre til seks måneder, og unge er mer villige enn de eldre, viser en undersøkelse.

Undersøkelsen som er gjort av Norstat for Vårt Land viser at en av tre nordmenn er positive til å huse flyktninger i sitt hjem eller en bolig en eier for en periode på tre til seks måneder, dersom myndighetene sier det er avgjørende for om Norge kan ta imot flere flyktninger.

Et klart flertall på 62 prosent svarer nei på spørsmålet. 4 prosent svarer vet ikke.

Ifølge tallene har større husholdninger større sannsynlighet for å si ja til å huse flyktninger enn mindre husholdninger på en til to stykker.

Det er flere kvinner (39 prosent) enn menn (29 prosent) som er positive, og blant de over 50 år sier langt flere (71 prosent) nei til å losjere flyktninger enn yngre aldersgrupper.

Undersøkelsen viser også at nordlendinger er mer negative enn andre deler av landet. De er mer positive i Midt-Norge, på Sørlandet inkludert Telemark og i Oslo.

Minst villige til å huse flyktninger er Fremskrittspartiets velgere, der kun 7 prosent sa ja. Av Senterpartiets er 79 prosent negative. Til sammenligning sa 75 prosent av Rødts velgere og 53 prosent av Miljøpartiet De Grønnes velgere ja til det samme. (©NTB)