For 29. gang gikk Sørøyas havfiskefestival av stabelen fredag og lørdag. Festivalgeneral Geir Iversen legger ikke skjul på at helgas sammenkomst var en ren fulltreffer.

– Det var en fantastisk fin helg med fint vær og godt fiske. Sannsynligvis det beste arrangementet vi har hatt de siste 10-15 årene, sier han.

Lykketallet 23

Fredag kastet deltakerne loss, med kurs ut mot det kalde og vidstrakte osean. Etter fem timers effektiv fiske ble båtenes totalfangsten tatt opp på land, veid og sendt til produksjon. Festivalgeneralen forteller om et profitabelt ettermiddagsarbeid.

– Jeg vet ikke nøyaktig hvor mange kilo det ble fisket, men det ble nok ganske mye. Det jeg vet er at vinneren av klassen «størst fisk» tok ei kveite på 23 kilo.

Den var det Stener Olav Stenersen som dro opp, og ble dermed tildelt seieren i den nevnte kategorien. «Beste skipper» i årets havfiskefestival gikk til båten Peik og fører Remi Nilsen med en gjennomsnittsvekt på 112,75 kilo per person ombord. Videre vant henholdsvis Maria Hansen fra Sørvær og Martin Gamst Ryel fra Breivikbotn dame- og herreklassen i kategorien «tyngst fangst totalt».

Tatt på havet

Havfiskefestivalen har vært en del av Sørøydagene siden 1987. Iversen har vært med å arrangere hvert eneste år siden oppstarten.

Arrangementet blir alltid tatt godt i mot av øyas befolkning, men også av tilreisende. Selv mener festivalgeneralen at de kan bli enda bedre på å tilrettelegge forholdene.

– Det gjøres masse dugnad og de folkene kan bare berømmes. Selve festivalen ser vi på som en pakkeløsning for å trekke folk hit til Sørvær, og nå ønsker vi å gjøre det enda mer attraktivt med blant annet en egen camp for bobiler, avslutter han.

Det store apparatet rundt Sørøydagene og festivalen individuelt ga de tilstede en positiv opplevelse i helga, med avslutning på Tørrfiskloftet på sedvanlig vis lørdags kveld.

STOFANGST: Stener Olav Stenersen fikk en kveite på 23 kilo. Foto: Vidar Hoel