Det har aldri tidligere vært registrert flere overnattinger i Nord-Norge i mai måned. Hovedårsaken til dette er en økning i hotellenes ferie- og fritidstrafikk på hele 18 prosent. Dette skriver NHO Reiseliv Nord-Norge.

– I mai er det spesielt hyggelig å å registrere at ferie- og fritidstrafikken viser en fin økning i alle fylkene i Nord-Norge og på Svalbard, sier avdelingsdirektør i NHO Reiseliv Nord-Norge, Geir Solheim.

Det har i årets første 5 måneder vært 1.035.422 overnattinger i landsdelen, hvilket er vel 68.000 flere enn fjorårets antall. Dette er en økning på 7 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 5 prosent i samme periode.

253.872 overnattinger på de nordnorske overnattingsbedriftene i mai er en økning på nesten 15.000 overnattinger fra mai i fjor.  Det er en økning på 6 prosent, mens Norge totalt hadde en økning på 3 prosent.

Hotellene i landsdelen har en økning i trafikken på 8 prosent, mens Norge som helhet har en økning på 4 prosent. Utenlandske hotellovernattinger i Nord-Norge har økt med 17 prosent, fem prosent mer enn landet for øvrig.  Norske hotellovernattinger i landsdelen har økt med 6 prosent, mens resten av landet bare har en økning på en prosent.

Campingplassene, hyttegrendene og vandrerhjemmene i Nord-Norge har en økning i trafikken på 3 prosent i mai, en prosent mer enn totalt i Norge. Utlandstrafikken har gått ned med 7 prosent, mens den norske trafikken har økt med 11 prosent.