Gørild Mauseth og Tommaso Mottola etablerer produksjonsselskapet Orto Polare i Kjøllefjord. Nå får de solid støtte fra Innovasjon Norge.

- Dette er en startpakke til oss og til hele Nordkyn. Nå begynner  jobben med etablere oss. Vi skal bevise at det går an å drive kreative kulturnæringer fra toppen av verden, sier en glad Mauseth.

- Å etablere seg på Norkyn er en ekstremitet, men nettopp det gjør oss spesiell og interessant. Her er en natur og en infrastruktur som ikke fins noen andre steder, sier Mauseth. Gjennom sitt arbeid internasjonalt har både hun og hennes mann/bedriftspartner Tomasso Mottola et stort nettverk som de vil trekke opp til Nordkyn, skape et møtested og flytte arbeidsplasser tilknyttet filmindustrien fra sør til nord.

Satser på film

- Finnmark trenger gode rollemodeller som brenner for fylket, Gørild er en slik person og det skaper positive effekter, sier Linda Randal, direktør i Innovasjon Norge.

- Film er en satsing hos oss, og vi ønsker å få inn tunge aktører som vil satse her. Dessuten har Orto Polare et betydelig internasjonal tilsnitt som er interessant.

Nå starter jobben med etableringa og med å knytte til seg lokale krefter som de skal lære opp, samtidig som de søker ekspertise utenfra.

- Vi har flere prosjekter under utvikling. Orto Polare skal jobbe med film, teater, visuell kunst og utstillinger, konserter, kunstprosjekter, multimediaprosjekt, kurs og festivaler. Vi håper at vår etablering også kan samarbeide med det rike reiselivet vi har her på Nordkyn slik at vi kan ha gjensidig nytte av hverandre, sier Mauseth, som er takknemlig for bistanden fra Hermetikken kulturnæringshage, der daglig leder Mette Westlie har vært til stor hjelp med utarbeidelsen av etablerersøknaden.