– Nordområdesatsing er noe som debatteres mye blant politikere og i mediebildet i dag. I denne debatten fremstilles ofte satsing på petroleumsutvinning i nordnorske havområder som det eneste som kan sikre vekst i nord. Vi er uenig i dette, og ønsker å vise frem mulighetene som finnes i en satsing på bærekraftige og fornybare næringer slik som fiskeri og fornybar energi, sier nestleder i Natur og Ungdom, Ingrid Skjoldvær.

Nordområdekonferansen arrangeres i Tromsø i oktober. Nå søker organisasjonen alle kommunene i landsdelen om støtte til arrangementet.

Konferansen er en møteplass for engasjerte ungdommer fra hele Nord-Norge som ønsker å lære om og diskutere miljø- og utviklingsutfordringer i nordområdene. I tillegg skal konferansen vise fram de unike mulighetene som finnes i regionen for fornybar næringsutvikling og bærekraftige arbeidsplasser.  Natur og Ungdom (NU) har 7000 medlemmer fordelt på 70 lokallag over hele landet. Hovedmålgruppen for konferansen er engasjert ungdom fra Nordland, Troms og Finnmark i alderen.