– Den er der. Vi bruker å ta den bort, og så, hei, edderkopp, sier den lille jenta i Breverud barnehage.

De har nemlig fått et nytt kjæledyr. Hulken. Den bor i en liten insektsboks.

– Den spiser mat, biller. Og en liten edderkopp, forteller en av de eldste guttene.

– Den bare spiser og spiser og finner ikke insekter, sier en annen.

Den ble funnet under en skogstur på barnehagens vanlige bålplass. Den vakte interesse både hos små og store. Den er kanskje et par-tre centimeter lang med eggkokongen som henger bak. Og så har den noen ganske tykke, hårete bein.

– Vi trodde det var en gutt, siden den var så stor. En av guttene fant på navnet  Hulken. Så ble det det, forteller Janne Suhr i Breverud barnehage.

Edderkoppen fikk plass i et lite insektsbur av plast. Der har den fått mat (fluer, mygg, biller og små edderkopper) i en god stund. Edderkoppen lager ikke nett. Den fanger i stedet byttet sitt ved å hoppe på den og angripe.

– Vi har prøvd å gi den en ganske stor edderkopp. Vi visste jo ikke hva som ville skje, om den ville angripe eggene. Den prøvde på det to ganger, men så tok den store edderkoppen og spiste den, sier hun.

De hadde ikke først tenkt å beholde den. Men når ungene hadde fanget den i et lite glass, og var så nysgjerrige på den, ble den med til barnehagen. Og når den først var kommet dit og de hadde blitt kjent med den, var det ingen som hadde lyst å slippe den ut.

– I hvert fall ingen av ungene. Men den får stå på balkongen i helgene, for sikkerhets skyld, sier hun.

Hulken full av egg

Så skjedde det rare. Forleden dag ble oppdaget egg på Hulken. Eggene er festet under kroppen på ulveedderkoppen.

– Vi har googlet litt og funnet ut at eggene kan klekkes i løpet av to uker, forteller Janne.

Edderkoppen bærer eggene på seg inntil de klekkes. Deretter bærer den de små edderkoppungene på kroppen sin en stund. Dette har små og store i Breverud barnehage lyst å få med seg.

– Det er jo veldig spennende. Alle ungene synes det er kjempespennende, mens voksne har litt delte meninger om Hulken, sier hun.

Da det ble klart at barnehagens kjæledegge skulle ha unger, søkte de etter et større akvarium til den. Det har de nå fått, men ennå mangler de pumpe og lys. For ikke å snakke om et ordentlig lokk. De vil jo nødig at alle edderkoppungene skal krype rundt i barnehagen.

– Og om noen har noe utstyr eller gode tips til hvordan vi kan bygge opp dette, hadde det vært fint om de tok kontakt, sier Janne.

Om de får det til, vil de prøve å lage til et terrarium.

– Men Hulken er kanskje ikke et passende navn lenger?

– Vi har prøvd med mange andre navn, men ingen passet ordentlig. Cruella ble heller ingen hit. Så alle kaller den fortsatt bare for Hulken, ler hun.