Det var i forrige uke at den lokale fuglegruppa i Alta fikk melding om at det var funnet en forkommen fjellvåk under Isberget i Tverrelvdalen. Fuglen fikk husly hos Kenneth Johansen som er med i fuglegruppa, og i garasjen til legen fra Alta har rovfuglen det som på et trestjerners hotell. På menyen er det yndlingsmat hver dag. Døde mus som Johansen har et lite lager av i fryseboksen.

– Det er ikke den samme fryseboksen som vi har mat i, legger han skyndsomt til.

«Mobbet» av småfugl

Rovfuglen ble funnet på bakken, der den lå og av ukjente grunner ikke kunne fly. Nede på bakken har den trolig blitt angrepet av trost, mener Johansen.

– Småfugler «mobber» alltid rovfugler og ugler, som utgjør en fare for dem, hvis de kan, sier Kenneth, som mener fjellvåken har vært et lett bytte da den lå forsvarsløs på bakken.

Rolig og grei

Fuglen har ingen spesielle skader, men var veldig skitten og forkommen da den ble funnet av forbipasserende.

–  Det går bra med den, den er ganske så kvikk og blir sluppet i dag eller i morgen regner jeg med. Den fikk ei skjære første dagen, siden har den spist av noen mus jeg hadde i fryseren, fra musefeller i uthuset i vinter. Den er veldig rolig og grei å ha i forvaring og den spiser lett, selv når ungene er der og ser på, sier Johansen som trolig har det mest spennende husdyret i Øvre Alta om dagen.

Les en større reportasje om fjellvåken i papirutgaven fredag.

FUGLEMANNEN: Kenneth Johansen er med i den lokale fuglegruppa og har nylig hatt en fjellvåk i pensjon hjemme i garasjen. Foto: Privat